fbpx

Suriname participeert in forum populatie, jeugd en ontwikkeling

Suriname participeert in het Caribisch forum voor populatie, jeugd en ontwikkeling dat in Georgetown, Guyana plaatsvindt. Het forum, dat van 24 tot en met 26 juli duurt, is vooruitlopend op een regionale conferentie die in augustus in Peru gehouden zal worden. De vooruitgang in de ontwikkeling van de jeugd is de rode lijn tijdens het forum.

Het Caribisch Forum biedt een kans aan beleidsmakers, jongerenvertegenwoordigers, onderzoekers, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en de Verenigde Naties om belangrijke kwesties te bespreken. Hierbij geldt de bijzondere aandacht voor de stemmen van Caribische jongeren en de manier waarop deze kwesties van invloed zijn op jonge mensen.

Er zal een uitkomstdocument worden geproduceerd dat bestaat uit aanbevelingen ter begeleiding van de monitoring en evaluatie van jeugdbeleid en programma’s in de regio. Het gaat hierbij ook om een review van de Lisbon Declaration en het Montevideo Consensus.

De delegatie van Suriname staat onder leiding van de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, die namens president Desiré Bouterse een boodschap heeft overgebracht. De president is verantwoordelijk voor “Community Development and Cultural Cooperation” inclusief cultuur, gender, jeugd en sport.

BEKIJK OOK
Drugsverdachte aangehouden door Stootgroep Oost

Het staatshoofd is ervan overtuigd dat de beraadslagingen van de komende dagen inhoud zullen geven die de gebruikelijke aanpak van integratie, participatie en ontwikkeling van jongeren op zowel nationaal als regionaal niveau zal veranderen.

Verder is de president ook de mening toegedaan dat als het niet toegestaan wordt ​​dat jongeren volledig betrokken worden bij de ontwikkeling van onze landen en regio, we een ongekend nadeel krijgen en de gewenste duurzame ontwikkeling niet bereiken. Volgens de president is de stem van de jeugd belangrijk en kan een positieve sociale verandering teweegbrengen voor de belangrijke kwesties die worden besproken.

Suriname zal bijdragen aan 3 onderwerpen namelijk implementatie van het Montevideo Consensus, Suriname Sustainable Development Goals Youth Ambassadors Program en Youth Politcal and Civic Participation.

Tot de delegatie behoren ook vertegenwoordigers van het Nationaal Jeugdparlement, UN SDG Youth Ambassadors Program, Caricom Youth Ambassadors Program, Binnenlandse Zaken en United Nations Populations Fund Youth Advisory Group of Suriname.(GFC)