fbpx

Suriname participeert aan Internationale Natuurkunde Olympiade

Het team dat Suriname zal vertegenwoordigen op de Internationale Natuurkunde Olympiade vertrok op 5 juli naar Tel Aviv, Israël.

De natuurkundescholieren zijn: Issa Yusuf (J.C. de Miranda Lyceum), Geronimo Tjon A Meeuw (J.C. de Miranda Lyceum), Yash Anandani (Hoogendoorn Atheneum) en Ishan Sewgobind (Henry Hassankhan Scholengemeenschap)

Deze winnaars van de nationale natuurkunde olympiade vertrokken samen met twee begeleiders, Bing Tan en Ignaas Jimidar, naar Tel Aviv. In Israël zullen ze met meer dan 400 studenten uit de hele wereld strijden om prijzen in de natuurkunde.

Suriname heeft eerder in 2014 een bronzen medaille in de wacht weten te slepen. De scholieren zijn tevens de winnaars van de Nationale Natuurkunde Olympiade. Dit is een jaarlijks terugkerend toernooi en wordt sedert 1990 in Suriname georganiseerd door het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname (CNOS) in samenwerking met de Rotary Club Paramaribo.

BEKIJK OOK
“Er zal verbetering komen in het land wanneer er steeds daarvoor gebeden wordt”

De nationale ronde bestond uit het oplossen van een aantal zeer moeilijke theoretische opgaven en het uitvoeren van een aantal practicumopdrachten in de natuurkunde. ‘

De nationale olympiade bestond uit vier rondes. De eerste startte reeds in juni 2018 en de laatste ronde vond plaats in mei 2019.

De leerlingen volgden een intensieve trainings- en selectietraject dat werd verzorgd door docenten van de universiteit en andere natuurkundigen. Uit de circa 125 deelnemers werden uiteindelijk deze beste presteerders geselecteerd.

Suriname neemt dit jaar voor de 24e keer mee aan de Internationale Olympiade. Het evenement vindt elk jaar in een ander land plaats.

De 50ste editie is dit jaar van 7 juli tot 15 juli in Israël.