fbpx

Suriname overweegt bemiddelingspoging UNASUR

Suriname zal een poging wagen om samen met overige lidlanden voorstellen te doen om de UNASUR in glorie te doen herstellen. Deze politieke en economische unie van onafhankelijke staten van Zuid Amerika is van groot belang. Stilstand binnen deze organisatie is zonde van alle inspanningen die door de jaren heen zijn gepleegd.

Hierover zal president Desire Bouterse overleg voeren met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er is werk aan de winkel om aan deze en andere integratiemechanismen zoals CELAC en CARICOM te werken, stelde de president.

BEKIJK OOK
Laatste sportdag voor kinderen met beperking krijgt speciaal tintje

Enkele maanden terug zei DOE-parlementariër Carl Breeveld dat een uiteenspatting binnen het Zuid-Amerikaanse blok UNASUR te voorspellen was. Een aantal landen, waaronder Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Peru en Paraguay hebben zich voor onbepaalde tijd teruggetrokken. Breeveld vindt dat Suriname op de vlakte moet houden.

Suriname, Venezuela, Bolivia, Ecuador, Uruguay en Guyana zijn nog lid van UNASUR. Verwacht wordt dat vanwege het grensconflict met Venezuela ook Guyana eruit zal stappen.