fbpx

Suriname op weg naar duurzame aanpak drugsproblematiek

“Suriname is op weg naar duurzame ontwikkeling van de drugsproblematiek en dat markeert de visie van onze herpositioneringsstrategie, met betrekking tot het drugsprobleem in de wereld. Hierbij wordt de nadruk gelegd op veiligheid, gezondheid en vooral het welzijn van onze burgers”.

Dat benadrukte vicepresident Ashwin Adhin bij de afsluiting van het EU-CELAC coördinatie- en samenwerkingsmechanisme voor drugs meeting.

Deze jaarlijkse bijeenkomst is een van de belangrijkste bijeenkomsten op EU-CELAC gebied geworden voor deskundigen en landen om de verschillende beleidslijnen en opvattingen tussen twee regio’s over de bestrijding van internationale drugscriminaliteit te bespreken.

De vp verwees in navolging van de doeltreffendheid van de regionale en internationale samenwerking naar de slogan, ‘Op weg naar een duurzame aanpak markeert de visie van onze herpositioneringsstrategie, met betrekking tot het drugsprobleem in de wereld en de nadruk op veiligheid, gezondheid en vooral het welzijn van onze burgers.’

BEKIJK OOK
Social Army doneert SRD 10.000 aan moeder overleden Jamaro Ford

In dit verband verwelkomen wij de 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling, de inspanningen om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te bereiken en effectief het immense wereldwijde drugsprobleem aan te pakken. Tijdens deze conferentie kwam een einddocument tot stand, dat de nadruk legt op de verbintenissen die zijn aangegaan om het drugsprobleem in de wereld te beperken.

De vicepresident geeft vervolgens aan tot het inzicht te komen dat wij geen concreet antwoord kunnen formuleren voor het wereldwijde probleem. Suriname verbindt zich ertoe zijn aandeel in te bouwen, door zijn reacties te versterken op dit voortdurend veranderende drugsprobleem dat ook een impact heeft op de ontwikkeling van onze natie, inclusief onze economische en sociale agenda.