Suriname ontvangt 10 containers medicijnen uit India

medicijnen

GFC NIEUWSREDACTIE- President Santokhi heeft in Nickerie aangekondigd dat hij de komende week 10 containers met medicijnen in ontvangst zal nemen. Dit is een schenking van de republiek India.

Het staatshoofd deed deze melding in Nickerie op 5 augustus tijdens de uitreikingsplechtigheid van grondpapieren. De emoties van vreugde waren duidelijk af te lezen bij geselecteerden, maar er was ook een luid gejuich te horen toen het staatshoofd de aankondiging deed van de medicijnen.

De schenking moet volgens het staatshoofd ervoor zorgen dat er voldoende medicijnen beschikbaar zullen zijn voor de komende jaren.

President Santokhi: “Iedereen moet dan gratis medicijnen krijgen. Het zijn medicijnen die allemaal voorkomen in de klapper van Suriname. We kunnen 2 a 3 jaren ermee”, liet het staatshoofd horen in de zaal.

Hij gaf verder aan dat er in Suriname een medicijnenfabriek opgezet zal worden. De overeenkomst hierover is intussen getekend met een Indiaas bedrijf.

Het is de bedoeling dat er constant medicijnen geproduceerd zal worden om in de lokale behoefte te voorzien, maar ook voor de export. “Alle medicijnen van het BGVS zullen 30% goedkoper zijn als we met dat bedrijf gaan samenwerken”, benadrukte het staatshoofd.

OOK INTERESSANT
Grote brand verwoest neutenwoning aan de Mijnhooplaan in Suriname

Het BGVS staat voor Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname.