fbpx

Suriname na 11 jaar weer gastland Carebaco Games

Suriname is na 11 jaar weer gastland van de Caribbean Regional Badminton Confederation (Carebaco) Games. Dinsdag heeft de openingsceremonie in de Ring Sport Center plaatsgevonden. Een defilé van de deelnemende landen, toespraken en entertainment maakte deel uit van de ceremonie.

Middels het serveren van een shuttle door de waarnemend directeur van Sportzaken, Mitchell Kisoor, en de voorzitter van de Surinaamse Badminton Bond, Charlene Soerodimedjo, werd het toernooi voor geopend verklaard.

Soerodimedjo bedrukt de eer om gastland te zijn van de games uit in enthousiasme en blijdschap. Hiernaast is het ook een historisch moment voor Suriname, omdat de eerste badminton court genaamd Ring Sport Center voor het toernooi in gebruik wordt genomen. Hiermee zegt de voorzitter dat de bond veel kosten kan besparen en tegelijkertijd de badmintonsport een lift te geven.

Totaal participeren 7 landen aan het toernooi namelijk: Barbados, Trinidad & Tobago, Guyana, Jamaica, Duitsland, Luxenburg en Suriname.

BEKIJK OOK  FIFA bevriest tegoeden SVB

De voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), Ramon Tjon A Fat, en de president van de Carebaco, Rahul Rampersad, zijn beide onder de indruk dat Suriname als gastland mag optreden en ook nog een badminton court, die de enige is in de regio, in gebruik heeft genomen.

Kisoor die namens de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, aanwezig was, heeft de deelnemers en aanwezigen toegesproken. Hij betitelt het toernooi als een heugelijk gebeuren voor Suriname. Ook het feit dat het in een speciale badminton court wordt georganiseerd vindt hij prijzenswaardig.

De Sportdirecteur heeft de bond gecomplimenteerd dat het toernooi een feit wordt ondanks er uitdagingen zijn. Hij heeft ook een oproep gedaan aan de gemeenschap en alle betrokken actoren om de badmintonsport te blijven ondersteunen en verder te helpen ontwikkelen.