fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Suriname moet Covid- 19 patiënten behandelen met de 'Trump methode' en niet de verouderde Nederlandse

INGEZONDEN- Suriname moet voortaan niet meer werken met het Nederlandse protocol om Covid- 19 patiënten te behandelen. Het is evident dat Nederlandse autoriteiten extreem traag reageren op nieuwe ontwikkelingen en pas in een veel later stadium meegaan met voortschrijdende inzichten.

Zo is men in Nederland er nu pas achter gekomen dat het dragen van mondkapjes kan helpen met het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. Maandenlang heeft het hoofd van het RIVM lopen verklaren dat het dragen van mondkapjes niet nodig is.

Pas na kritiek vanuit Amerikaanse wetenschappelijke hoek, onder meer van dr. Anthony Fauci, de belangrijkste adviseur van president Trump op het vlak van infectieziekten, wijzigde de Nederlandse regering ineens van koers en werd het dragen van mondkapjes officieel vaker geadviseerd.  Het hoofd van het RIVM werd daarmee gepasseerd.

Ook voor wat betreft het behandelplan van Covid- 19 patiënten loopt Nederland ver achter.

Zo valt er vandaag op een belangrijke Nederlandse nieuwssite te lezen dat het bij een hoogleraar die werkzaam is bij het Nederlands Huisartsen Genootschap, niet bekend is of er onderzoekingen zijn die aantonen of het toedienen van vitamine D3 een gunstige werking kan hebben op Covid- 19.

Dit, terwijl er zowat wekelijks degelijk uitgevoerde internationale studies, sommigen gerandomiseerde, worden gepubliceerd met zeer gunstige uitkomsten. Nederlandse huisartsen adviseren desondanks alleen het gebruik van paracetamol aan hun covidpatiënten en verkleinen hiermee nodeloos de kans op herstel van deze zieken. Ze hebben hun huiswerk niet gedaan!

OOK INTERESSANT
Vrouwelijke oplichter aangehouden door afdeling Fraude

Het zou verstandig zijn als Suriname niet meegaat met deze verouderde methode, want dat zou onnodig meer leed en doden kunnen veroorzaken.

Laten wij leren uit het protocol van de Amerikaanse topartsen die wel hun huiswerk hebben gedaan, de medische literatuur op de voet volgen en sneller meegaan met de nieuwe ontwikkelingen. Er is geen tijd om te wachten, levens gaan anders onnodig verloren!

Haast alle medicijnen/vitaminen/mineralen/hormonen, op 1 na,  die Trump heeft gehad, zijn in Suriname voorhanden! Onze artsen zouden in ieder geval kunnen overwegen om deze middelen aan hun lijst toe te voegen om zo onze patiënten beter te helpen. Het is zinloos om te wachten op de trage instructies uit Nederland!

Wat hebben de topartsen aan Trump gegeven

Vitamine D3. Verkrijgbaar bij drogisten en grote supermarkten in Suriname.

Zink citraat. Verkrijgbaar bij drogisten en grote supermarkten in Suriname.

Melatonine: hormoon. Verkrijgbaar bij drogisten en sommige grote supermarkten in Suriname.

Aspirine 81 mg. Verkrijgbaar bij drogisten en apotheken in Suriname. Wordt al door onze Surinaamse artsen toegepast.

Famotidine. Verkrijgbaar bij apotheken in Suriname.

Antibody cocktail REGN-COV2. Niet in Suriname.

Remdesivir. Kan besteld worden.

Dexametasone. Verkrijgbaar bij apotheken in Suriname. Wordt al door onze Surinaamse artsen toegepast.

R. Pinas

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.