Suriname moet 24 uur per dag vaccineren om ook jongeren te beschermen

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname moet het tempo van coronavaccineren met de meeste spoed opvoeren. Er moet in dat kader 24 uur per dag geprikt worden om zoveel mogelijk mensen, waaronder jongeren, te beschermen.

Nu wij aan het begin staan van een derde, mogelijk meest ernstige golf, is het nu meer dan ooit noodzakelijk dat wij met z’n allen het belang hiervan gaan inzien en maatregelen treffen.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) woensdag aan GFC Nieuws weten.

Het KSVC benadrukt dat de Braziliaanse virusvarianten niet alleen voor ouderen, maar ook voor jongeren een groot gevaar kunnen vormen. Volgens data uit Manaus, Brazilië, zijn er relatief veel niet ouderen overleden na virusinfecties.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Je kunt liever wel dan niet gevaccineerd zijn, zegt VrouwenCollectief

Daarenboven is er in ons buurland een ruim aantal mensen van middelbare en jongere leeftijd die na “genezing” te kampen hebben met klachten die maar niet afnemen, waaronder kortademigheid, een beroerd gevoel, smaakverlies en ernstige vermoeidheid.

“Met zo’n klein aantal inwoners in Suriname is het heus niet een grootscheeps project om een ieder ouder dan 18 jaar in te enten met de veel veiligere en effectievere Pfizer, Moderna of Janssen vaccins”.

“Wij kunnen niet meer wachten op giften van organisaties ! Er moet de hoogste prioriteit gegeven worden aan het direct vrijmaken van gelden om deze vaccins te kopen”, stelt het KSVC.

Het VrouwenCollectief wijst erop dat andere landen in staat zijn geweest om meer dan een miljoen mensen per dag te vaccineren.

“Dan moeten wij wel degelijk al onze volwassenen binnen een maand of iets langer kunnen vaccineren om de ellende waarin wij zitten tot een minimum te beperken. Desnoods prikken wij 24 uur per dag, zeven dagen per week”, aldus het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief.

Overige berichten