fbpx

Suriname maakt goede indruk op Diplomatic Garden Party in Parijs

In Frankrijk werd vorige week zaterdag de bestorming van de Bastille herdacht. Als onderdeel van de festiviteiten werd de Diplomatic Garden Party gehouden in het Pavillon Royal. Deze activiteit trok circa 1400 bezoekers uit meer dan 100 landen, voornamelijk diplomaten, top overheidsfunctionarissen, vertegenwoordigers van internationale organisaties en het bedrijfsleven.

Tijdens dit evenement kregen genodigde landen de gelegenheid zich te presenteren op onder andere het gebied van investeringsmogelijkheden, toerisme, culinair en cultureel gebied.

De ambassade van Suriname deed voor de tweede keer mee aan dit evenement en gelet op de aandacht die de Surinaamse stand kreeg kan gezegd worden dat Suriname het zeer goed gedaan heeft. De Surinaamse hapjes klaargemaakt door de bekende kok Patrick Rechards, zijn net als het afgelopen jaar zeer in de smaak gevallen alsook de Borgoe rum en de Fernandes softdrinks. De souvenirs van Ready Tex hebben veel aandacht getrokken. Ook de bedrijven Gom Food Industries, Suriname Candied Fruits, Grassalco, Havenbeheer en Glomac hebben zich kunnen presenteren.

BEKIJK OOK
Raad voor Verpleging in Suriname organiseert training Leadership for Change

De Surinaamse Postpaarbank heeft een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit gebeuren. De muziek formatie Swiet Firi uit Suriname heeft als eerste muziekgroep uit Suriname mogen optreden.

Na de Diplomatic Garden Party was er een gezellig samenzijn op de ambassade van Suriname in Parijs, waarbij er voornamelijk Surinamers uit Nederland, België en Frankrijk aanwezig waren. Ook enkele personen uit het Frans bedrijfsleven en de Senatoren Antoine Karam en Georges Patient van Frans-Guyana waren aanwezig.

Ambassadeur Nelson gaf in zijn dankwoord aan dat het succes te danken is aan de gezamenlijke inspanningen en ondersteuning vanuit het bedrijfsleven en was van oordeel dat het succes ook aangeeft dat de relatie met Frankrijk sterk aan het verbeteren is.(GFC)