fbpx

Suriname krijgt volgend jaar mogelijk record aantal toeristen uit Nederland

GFC NIEUWS- Suriname zal volgend jaar een recordaantal toeristen uit voornamelijk Nederland op bezoek krijgen.

De economie zal hierdoor een boost krijgen en vooral verschillende horecaondernemingen en actoren binnen de toerismesector zullen hun verliezen van dit jaar gedeeltelijk kunnen goedmaken.

Dat prognosticeren althans twee ondernemers uit de Surinaamse reisbranche. Ze zeggen aan GFC Nieuws, alle vertrouwen erin te hebben dat 2021 een voorspoedig jaar zal worden voor deze branches.

Ze mikken erop dat de meeste Hollanders al voor de zomer gevaccineerd zullen zijn tegen COVID-19 en de ‘coronarestricties’ om naar ons land te reizen volledig zullen wegvallen. Zij rekenen er ook op dat de regering Santokhi- Brunswijk, zo veel mogelijk andersoortige drempels om te kunnen afreizen naar Suriname zal wegnemen.

BEKIJK OOK
EBS neemt zonne-energiecentrale Nickerie in gebruik

“De mensen in Nederland staan te popelen om te komen naar Suriname. Zodra dat gedoe met corona een beetje voorbij is krijgen wij weer overvolle vliegtuigen richting Zanderij”.

“Onze prognose is dat er zelfs extra vluchten zullen worden ingezet om te kunnen voldoen aan de zeer grote vraag. 2021 wordt een recordjaar voor de verschillende branches in Suriname”, is hun verwachting.

Ze benadrukken dat alles valt en staat met de coronasituatie in beide landen.

Foto: Etienne Jong