fbpx

Suriname krijgt nieuwe agrarische verwerkingsfaciliteit

GFC NIEUWS- Stichting Wi Uma! Fu Sranan opent nieuwe agrarische verwerkingsfaciliteit in Wanica, Suriname.
In deze faciliteit zullen bananen, cassave en pomtayer op grote schaal verwerkt worden tot eindproducten. De vervaardigde producten zullen worden afgezet op de lokale markt en zullen ook worden geëxporteerd.
President Desiré Bouterse heeft tijdens zijn speech aangegeven dat hij verschillende initiatieven die bedoeld zijn om productie en diversificatie daarvan te stimuleren ondersteunt. De opening van deze nieuwe faciliteit heeft plaatsgevonden op 20 mei.
De vrouwen aangesloten bij Wi Uma! Fu Sranan zullen hun geoogste voedselproducten afzetten bij de faciliteit. Tanja Lieuw a Sjoe voorzitter van Wi Uma! Fu Sranan (WUFS) is de president erkentelijk voor het vertrouwen dat hij heeft gesteld in de groep en de activiteiten die worden uitgevoerd.
Zij drukt vrouwen op het hart om cassave en pomtayer te planten, om deze vervolgens te verkopen en wat te verdienen daaraan. Minister Ronny Benschop van Defensie heeft aangegeven dat de stichting ten aller tijde een beroep kan doen op zijn ministerie.
WUFS en het ministerie van Defensie hebben op 8 mei ter vergroting van de productie en verwerking van cassave een raamovereenkomst getekend. De partijen zijn deze samenwerking aangaan ter stimulering van de productie en verwerking van cassave ten gunste en voordeel van beide organisaties.
Het Nationaal Leger zal ondersteuning bieden aan WUFS met mankracht en machines en WUFS zal het Nationaal Leger ondersteunen in hun maandelijkse behoefte aan minimaal 50% lokaal geproduceerde voeding.

BEKIJK OOK
26-jarige man doodgestoken te Moengo