fbpx
Facebook Pagelike Widget

Suriname krijgt nieuwe agrarische verwerkingsfaciliteit

GFC NIEUWS- Stichting Wi Uma! Fu Sranan opent nieuwe agrarische verwerkingsfaciliteit in Wanica, Suriname.

In deze faciliteit zullen bananen, cassave en pomtayer op grote schaal verwerkt worden tot eindproducten. De vervaardigde producten zullen worden afgezet op de lokale markt en zullen ook worden geëxporteerd.

President Desiré Bouterse heeft tijdens zijn speech aangegeven dat hij verschillende initiatieven die bedoeld zijn om productie en diversificatie daarvan te stimuleren ondersteunt. De opening van deze nieuwe faciliteit heeft plaatsgevonden op 20 mei.

De vrouwen aangesloten bij Wi Uma! Fu Sranan zullen hun geoogste voedselproducten afzetten bij de faciliteit. Tanja Lieuw a Sjoe voorzitter van Wi Uma! Fu Sranan (WUFS) is de president erkentelijk voor het vertrouwen dat hij heeft gesteld in de groep en de activiteiten die worden uitgevoerd.

Zij drukt vrouwen op het hart om cassave en pomtayer te planten, om deze vervolgens te verkopen en wat te verdienen daaraan. Minister Ronny Benschop van Defensie heeft aangegeven dat de stichting ten aller tijde een beroep kan doen op zijn ministerie.

WUFS en het ministerie van Defensie hebben op 8 mei ter vergroting van de productie en verwerking van cassave een raamovereenkomst getekend. De partijen zijn deze samenwerking aangaan ter stimulering van de productie en verwerking van cassave ten gunste en voordeel van beide organisaties.

Het Nationaal Leger zal ondersteuning bieden aan WUFS met mankracht en machines en WUFS zal het Nationaal Leger ondersteunen in hun maandelijkse behoefte aan minimaal 50% lokaal geproduceerde voeding.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…