Suriname krijgt hulpgoederen uit Trinidad & Tobago

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering van Trinidad en Tobago heeft hulpgoederen naar Suriname gestuurd, na de hevige regenval en overstromingen de afgelopen tijd.

De hulpgoederen zijn vervoerd via een vliegtuig van Caribbean Airlines dat is geleased door de SLM.

Onder de hulpgoederen waren onder meer vuilniszakken, babyvoeding, gezichtsmaskers, laarzen, muskietennetten, dekzeilen, kinderbedjes en oplaadbare lampen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname zal altijd erg afhankelijk blijven van Nederland omdat wij bijna nergens goed in zijn

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Trinidad en Tabago, zegt dat aanvullende hulpgoederen zoals water, desinfecterende middelen en watertanks later in de week over zee zullen worden vervoerd.

Volgens het ministerie van BuZa op Trinidad, is het de Surinaamse regering die contact maakte met het verzoek voor hulp. Dat gebeurde op een moment dat Suriname te maken had met overstromingen en een derde golf van Covid-19.

Volgens de Internationale Federatie van het Rode Kruis en Red Crescent Societies (IFRC) zijn ongeveer 10.100 mensen uit 2.020 gezinnen – minstens 8.473 huishoudens – getroffen door de overstromingscrisis in Suriname.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten