fbpx
Suriname kan vele miljoenen valuta verdienen aan toerisme, nu werken aan aantrekkelijk maken van ons land

INGEZONDEN– Ons land zou veel meer buitenlandse valuta kunnen verdienen indien er na de coronacrisis een groter aantal toeristen wordt aangetrokken. Ondernemingen, de staat evenals de kleine man in Suriname zouden veel voordeel hieruit kunnen halen.

In dit kader zou er nu al een masterplan toerisme moeten worden gemaakt. Deskundigen zouden op de meest korte termijn de koppen bij elkaar moeten steken om na te gaan op welke wijze wij Suriname veel aantrekkelijker kunnen maken voor buitenlanders die hier hun tijd en geld willen komen spenderen na de coronapandemie.

Ons land heeft talrijke bezienswaardige locaties in Paramaribo maar vooral in het binnenland.

Toeristen die ons land bezoeken kunnen een bijzondere bijdrage leveren aan het creëren van werkgelegenheid binnen de horeca. Maar ook de schaafijsverkopers, taxichauffeurs, touroperators, bootsmannen, gidsen en landgenoten die in het binnenland wonen kunnen geld aan ze verdienen.

Wij moeten marketingsexperts in de arm nemen die op sociale media Suriname sterk gaan promoten. Maar bovenal moeten wij hier thuis beginnen om orde op zaken te stellen. Suriname is momenteel een grote vuilnisbelt. Overal ligt er rommel, de trottoirs zijn niet in orde, de wegen niet optimaal en haast in elke wijk zijn er verwaarloosde percelen die niet prettig zijn voor het oog.

Het is een taak van de overheid om de juiste impulsen te geven zodat Suriname aantrekkelijk gemaakt wordt voor buitenlandse toeristen.

Met de juiste marketing in het buitenland, een goedkopere vliegverbinding en minder obstakels om een visum te verkrijgen, moet het lukken om het toeristenaantal significant te vergoten. Deze sector zou kunnen zorgen voor het consistent verbeteren van onze economie. Er zijn miljoenen euro’s en Amerikaanse dollars te verdienen in de toerismebranche.

R. Pinas

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…