fbpx

Suriname kan vele miljoenen valuta verdienen aan toerisme, nu werken aan aantrekkelijk maken van ons land

INGEZONDEN– Ons land zou veel meer buitenlandse valuta kunnen verdienen indien er na de coronacrisis een groter aantal toeristen wordt aangetrokken. Ondernemingen, de staat evenals de kleine man in Suriname zouden veel voordeel hieruit kunnen halen.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsIn dit kader zou er nu al een masterplan toerisme moeten worden gemaakt. Deskundigen zouden op de meest korte termijn de koppen bij elkaar moeten steken om na te gaan op welke wijze wij Suriname veel aantrekkelijker kunnen maken voor buitenlanders die hier hun tijd en geld willen komen spenderen na de coronapandemie.

Ons land heeft talrijke bezienswaardige locaties in Paramaribo maar vooral in het binnenland.

Toeristen die ons land bezoeken kunnen een bijzondere bijdrage leveren aan het creëren van werkgelegenheid binnen de horeca. Maar ook de schaafijsverkopers, taxichauffeurs, touroperators, bootsmannen, gidsen en landgenoten die in het binnenland wonen kunnen geld aan ze verdienen.

Wij moeten marketingsexperts in de arm nemen die op sociale media Suriname sterk gaan promoten. Maar bovenal moeten wij hier thuis beginnen om orde op zaken te stellen. Suriname is momenteel een grote vuilnisbelt. Overal ligt er rommel, de trottoirs zijn niet in orde, de wegen niet optimaal en haast in elke wijk zijn er verwaarloosde percelen die niet prettig zijn voor het oog.

BEKIJK OOK
Ramdin staat stil bij internationale antidrugsdag

Het is een taak van de overheid om de juiste impulsen te geven zodat Suriname aantrekkelijk gemaakt wordt voor buitenlandse toeristen.

Met de juiste marketing in het buitenland, een goedkopere vliegverbinding en minder obstakels om een visum te verkrijgen, moet het lukken om het toeristenaantal significant te vergoten. Deze sector zou kunnen zorgen voor het consistent verbeteren van onze economie. Er zijn miljoenen euro’s en Amerikaanse dollars te verdienen in de toerismebranche.

R. Pinas