fbpx

Suriname is visverwerkingsbedrijf rijker, Ocean Delight geopend

Het visverwerkingsbedrijf Ocean Delight is zaterdag officieel geopend.

Dit bedrijf is onderdeel van de bedrijfsvoering van Suvveb en Marisa Fisheries en is gevestigd aan de Sir Winston Churchillweg in Wanica. Beide bedrijven zijn jarenlang bezig met het ondernemen in de vissector; van visvangst tot de verpakking met als bestemming export.

De directeuren van bovengenoemde visverwerkingsbedrijven, respectievelijk Udo Karg en Johnny de Boer, hebben de aanwezigen toegesproken. Zij hebben onder meer gesproken over de totstandkoming van deze samenwerking en bedankte de samenleving voor de ondersteuning.

Ad-interim minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Ronni Benschop, heeft in zijn toespraak aangegeven dat bij het ondernemen in het ontwikkelingsspectrum er twee aspecten zijn. De eerste is de veiligheid van het geheel en het tweede het welzijn van het personeel. Met deze twee aspecten zal dit bedrijf grotere bijdragen kunnen leveren aan de ontwikkeling van ons land. ‘Ocean Delight mag gerekend worden als één van de speerpunten van de nationale ontwikkeling’, aldus Benschop.

BEKIJK OOK
EZ-minister: importeur van Nutrilon creëert schaarste

Na het officieel gedeelte heeft Benschop het lint doorgeknipt en kreeg het publiek een rondleiding binnen het verwerkingsbedrijf. Aanwezig waren ook minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en minister Vijai Chotkan van Openbare Werken.