fbpx
Suriname is te arm om coronavaccins te kopen

INGEZONDEN- Suriname is in feite bankroet. Er zijn nauwelijks Surinaamse dollars om de ambtenaren uit te kunnen betalen, laat staan dat wij grote buitenlandse inkomsten hebben.

Ook zijn verschillende verdiensectoren, zoals het toerisme, de horeca, volledig platgelegd door de coronacrisis. Ons land zit diep in de schulden die de komende tientallen jaren niet eens afgelost kunnen worden. Wij moeten het probleem eerlijk onderkennen: wij zijn een zeer arm land met een meerderheid inwoners die het erg moeilijk heeft en afhankelijk is van pakketten van de overheid en familie in het buitenland.

Hoe denkt de Staat Suriname dan de hoge kosten te gaan betalen voor bijna 500.000 coronavaccins? Waar gaan wij alle miljoenen euro’s vandaan halen?

Het is de hoop dat de WHO ons zal helpen middels donaties. Indien wij weer als bedelaars moeten wachten op hulp moet het ons dan niet verwonderen dat wij als een van de laatste landen op de wereld in staat zullen zijn om onze hele bevolking te vaccineren.

Dat betekent dat wij vermoedelijk nog langere tijd zullen worden geconfronteerd met coronadoden, lockdowns en allerlei beperkende maatregelen die een desastreus effect hebben op onze fragiele economie.

R. Pinas

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…