fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Suriname is te arm om coronavaccins te kopen

INGEZONDEN- Suriname is in feite bankroet. Er zijn nauwelijks Surinaamse dollars om de ambtenaren uit te kunnen betalen, laat staan dat wij grote buitenlandse inkomsten hebben.

gemberslank facebookQ | GFCOok zijn verschillende verdiensectoren, zoals het toerisme, de horeca, volledig platgelegd door de coronacrisis. Ons land zit diep in de schulden die de komende tientallen jaren niet eens afgelost kunnen worden. Wij moeten het probleem eerlijk onderkennen: wij zijn een zeer arm land met een meerderheid inwoners die het erg moeilijk heeft en afhankelijk is van pakketten van de overheid en familie in het buitenland.

Hoe denkt de Staat Suriname dan de hoge kosten te gaan betalen voor bijna 500.000 coronavaccins? Waar gaan wij alle miljoenen euro’s vandaan halen?

OOK INTERESSANT
Aanrijding tussen een lijnbus en pick-up, rijbewijs veroorzaker ingevorderd

Het is de hoop dat de WHO ons zal helpen middels donaties. Indien wij weer als bedelaars moeten wachten op hulp moet het ons dan niet verwonderen dat wij als een van de laatste landen op de wereld in staat zullen zijn om onze hele bevolking te vaccineren.

Dat betekent dat wij vermoedelijk nog langere tijd zullen worden geconfronteerd met coronadoden, lockdowns en allerlei beperkende maatregelen die een desastreus effect hebben op onze fragiele economie.

R. Pinas