Suriname informeert Caribische Task Force over maatregelen tegen witwassen

Een delegatie van het ministerie van Justitie en Politie is het afgelopen weekend afgereisd naar Montego Bay, Jamaica, voor het bijwonen van een meeting van de Caribbean Financial Action Task Force ( CFATF).

Suriname participeert na 4 jaren weer aan deze meeting. De meeting duurt van 6 tot 9 juni.

De CFATF is een organisatie van 29 landen binnen de Caribische regio die afspraken hebben gemaakt om gemeenschappelijk maatregelen te treffen tegen het witwassen van criminele gelden.

Suriname heeft op tijd de nodige stappen ondernomen en moet op de meeting aangeven wat het land reeds gedaan heeft en hoe het stappenplan eruit ziet vóór 1 november 2016. Indien de maatregelen die ons land tot nu toe getroffen heeft, geaccepteerd worden, zal Suriname gevrijwaard zijn van de blacklisting.

De delegatie zal zich tot het uiterste inspannen om te voorkomen dat ons land negatief te boek gaat in het verslag van het regionaal orgaan.

Suriname is op deze meeting vertegenwoordigd door de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk – Silos, procureur – generaal Roy Baidjnath Panday en de directeur van het Meldpunt Ongebruikelijke Transactie (MOT).

Overige berichten