fbpx
Suriname in een latente anarchie

Gegrepen uit berichten die in de media zijn verschenen.

  1. De Centrale Bank van Suriname heeft meerdere Governors.

De vruchtbare en tastbare resultaten van de inspanningen van de formele en informele Governors voor Suriname zijn: “munt-depreciatie, valutadalingen, monetaire financiering en koopkrachtverzakkingen.”

  1. Cambio’s op zoek naar 13 miljoen US dollar. “De deviezen komen niet van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), maar cambio’s kunnen ervoor zorgen dat de dollars beschikbaar zijn. “Het gaat om een goed uitgewerkt plan……” Aldus de heer Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders.

“In haar algemene ledenvergadering van 22 januari 2016 heeft de Surinaamse Bankiersvereniging de ontwikkelingen op de vreemde valutamarkt breedvoerig aan de orde gesteld. Uit de vergadering is de conclusie getrokken dat de situatie dermate ernstig is dat het volgende onder de aandacht van het publiek wordt gebracht.

De Bankiersvereniging heeft uit informatie moeten constateren dat valutaverkopen ver boven de officiële koers van SRD 4,20 op de US-dollar via officiële kanalen plaatsvinden. Het bevreemdt de Bankiersvereniging dat de autoriteiten in het algemeen, meer in het bijzonder de monetaire autoriteiten, op geen enkele wijze deze actie ter discussie stellen. Hierdoor is er een complete verwarring op de vreemde valutamarkt ontstaan.”

Sham Binda: “CBvS en SPSB zijn met illegale praktijken bezig”

  1. Econoom Guillermo Samson “zegt dat de monetaire structuren allang niet meer werken. De Centrale Bank van Suriname is materieel verhuisd naar de Surinaamse Postspaarbank  “en zoals we weten zijn het de cambio’s die de rol vervullen van de bank.”

“De ontwikkeling van de wisselkoers is de grootste zorg van aankomend governor, Glenn Gersie. Hij is ook niet gelukkig met de nadrukkelijke rol die de cambio’s vervullen om de koers omlaag te brengen. Zij komen over als een monetaire autoriteit. Gersie die per 1 februari aantreedt als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) gaat ervan uit dat de cambio’s goede bedoelingen hebben, maar het valutaverkeer moet terug naar het bankwezen. Dat is ook belangrijk voor het nationale en internationale vertrouwen.”

‘Aankomend governor: Koersontwikkeling grootste zorg’

  1. “Breaking news: DNA verstrekt vals document”

“De oppositionele partijen Pertjajah Luhur, NPS, ABOP en VHP zullen hun juristen raadplegen om na te gaan of er een strafrechtelijk onderzoek kan worden ingesteld naar een valselijk opgemaakt document van De Nationale Assemblee. Ook een klacht bij de Interparlementaire Unie wordt overwogen.”

  1. De regering c.q. het ministerie van Financiën voert vanaf augustus 2015 een eigen aanpassingsprogramma uit waarvan niemand op de hoogte is.

“Assembleelid Anton Paal (PALU) wil dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën het aanpassingsprogramma van de regering dat in uitvoering is, presenteert aan de volksvertegenwoordiging…….Paal merkte op dat in geen van de Assembleevergaderingen door de regering of de minister van Financiën een programma gepresenteerd is dat voldoet aan de kwalificatie ‘aanpassingsprogramma’. Hij plaatste kanttekeningen bij de kwalificatie ‘het EIGEN aanpassingsprogramma van de regering’.”

Het hierboven genoemde bericht zegt dat het aanpassingsprogramma met toenemend succes wordt uitgevoerd. De ‘successen’ heb ik al geciteerd bij punt 1, namelijk, “munt-depreciatie, valutadalingen, monetaire financiering en koopkrachtverzakkingen.”  Deze successen zullen ‘dodelijk’ zijn voor het volk.

Ahmad Jhawnie

 

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…