fbpx

Suriname huldigt bilaterale band Brazilië

Suriname huldigt het goede nabuurschap van “de grote broer uit de regio” Brazilië. Het staatsbezoek aan dit land kan volgens de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack –Beighle, in dat kader geplaatst worden. De Surinaamse delegatie onder leiding van president Desiré Bouterse heeft woensdag een ontmoeting gehad met een Braziliaanse delegatie onder leiding van de president van Brazilië, Michel Temer.

Met het bezoek van Suriname aan Brazilië wordt concreet invulling gegeven aan de afspraken op het gebied van veiligheid, landbouw, gezondheid en handel. Onderwijs en diplomatieke ondersteuning zijn een groot deel van de betrekking tussen beide landen.

Voor het schoolvoedingsprogramma brengt de First Lady een bezoek aan de fonds voor onderwijsontwikkeling die ervaring heeft op het gebied van schoolvoeding programma’s.

De minister van Buitenlandse zaken gelooft dat een sterke band met de landen in de regio bevorderlijk is voor de samenwerking. Ook de Braziliaanse ambassadeur Laudemar Aguiar waardeert de versterking van de relatie tussen beide landen.(GFC)