Suriname hoeft niet te rekenen op geld uit Nederland

INGEZONDEN- Suriname hoeft helemaal niet te rekenen op geldhulp van de Nederlandse regering.

Nederland staat in de wereld bekend als een erg vrijgevig land. De Hollanders doneren relatief veel geld aan arme naties om te helpen met hun verdere ontwikkeling. Ook particulieren stoppen frequent geld in buitenlandse projecten met een sociaal karakter.

Er hoeft maar een ramp ergens te gebeuren en de Nederlanders zetten donatiecampagnes op touw om te ondersteunen. Ook de regering levert in dergelijke gevallen vaak een bijdrage.

Maar door de coronapandemie en de ingrijpende maatregelen die noodzakelijkerwijs zijn genomen, is de economie hard getroffen. De effecten op de Nederlandse economie zijn verstrekkend en deze zullen erg lang nadreunen.

Ik voorzie daarom dat wij in Suriname voorlopig niet al te veel of makkelijk moeten rekenen op geldsteun uit Nederland. Het is logisch dat het land na de coronaperiode alle middelen voor zichzelf zal inzetten om de schade die is aangericht te herstellen.

Suriname zal deze moeilijke periode waarin wij steeds meer op ons zelf zijn aangewezen, nuttig moeten gebruiken om op zoveel mogelijk eigen kracht zaken voor elkaar te krijgen.

Laten wij in deze coronaperiode leren om minder afhankelijk te zijn van hulp van andere landen maar op eigen kracht verder te gaan. Wij hebben meer dan genoeg mogelijkheden!

OOK INTERESSANT
First lady Santokhi-Seenacherry woont diverse evenementen bij in New York

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Waarom werkt de lockdown in Suriname niet? Er worden veel besmettingen en doden genoteerd