fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Suriname heeft potentie voor paddenstoelenteelt

Een delegatie uit Suriname heeft de “Training Course on the Promotion of Mushroom Cultivation for Suriname” in de periode van 8 juni tot en met 27 juni in China gevolgd. Het doel van deze introductietraining is om de teelt van paddenstoelen in Suriname te promoten en het toepassen van de Juncao technologie in Suriname te introduceren.

De delegatie bestond uit personen verbonden aan het ministerie van LVV, de Kamer van Koophandel en Fabrieken en de Anton de Kom Universiteit van Suriname, meldt LVV.

In Suriname zijn er enkele schimmelgrassoorten zoals het olifantengras en de rijst-, mais- en suikerrietplant. Deze grassoorten hebben een hoge voedingswaarde en kunnen dus gebruikt worden als voer voor pluimvee, veestapel en vis.

OOK INTERESSANT
Spoedonderhoud Suriname en Frans-Guyana over uitlevering activiste Asawini

Omdat Suriname de potentie heeft voor de teelt van paddenstoelen, zien de deelnemers een verdiepingstraining van paddenstoelen tegemoet met de toepassing van de Juncao technologie, de verzegeling van een samenwerking tussen het ministerie van LVV en de Fujian Agriculture and Forestry University voor technische ondersteuning en mogelijk het opzetten van een onderzoekinstituut.(GFC)