fbpx

Suriname heeft opvangcentrum voor luiaards

Afgelopen vrijdag vond de opening plaats van het Sloth Welness Centrum Suriname (Luiaard Opvang Centrum) in het district Saramacca. Bij deze opening waren onder meer aanwezig de districtscommissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay, de minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedin, en de directeur van RGB, Leandra Woei.

De Green Heritage Fund Suriname (GHFS) onder leiding van Monique Pool is meer dan alleen een milieu-organisatie die zich bezighoudt met de opvang en verzorgen van ontspoorde luiaards. GFHS werkt al jaren om voornamelijk luiaards die in bewoonde gebieden terechtkomen terug te zetten in het bos waar ze thuis horen.
wellness luiaards | GFC

OOK INTERESSANT
Parlement zal activisten meer betrekken bij proces kiesregeling

Er is heel hard gewerkt om het nieuwe verblijf voor de dieren op te zetten en de GHFS kreeg daarbij ondersteuning. Pool werd voor het redden van luiaards bekend toen ze in 2015 door CNN werd uitgeroepen tot 1 van de grootste helden ter wereld.

Ze is jaren bezig geweest met de luiaards in Suriname en heeft ontelbaar veel van deze dieren helpen terug brengen in het wild. Pool bedankt eenieder die op welke wijze een bijdrage heeft geleverd om het nieuw verblijf tot stand te brengen.(GFC)