fbpx

Suriname heeft na jaren internationale gecertificeerde Wasit en Jury Pencak Silat official

GFC NIEUWS- De Surinaamse Pencak Silat Associatie (SPSA) beschikt nu voor het eerst na zo’n 34 jaren over een
Internationaal door PERSILAT (Internationaal Pencak Silat Federatie) gecertificeerd referee en jury official.

De Surinaamse Pencak Silat Associatie heeft zich in dit haast afgelopen jaar zowel nationaal als internationaal flink geprofileerd.

Nationaal heeft een 20-tal personen in de maanden oktober, november tot december vorig jaar een refreshment en Wasit -Jury training gevolgd.

Nu zijn ze nationaal gecertificeerd door de SPSA met mandaat van PERSILAT.

Daarna hebben vechters die bij de SPSA aangesloten zijn in mei meegedaan aan het Internationaal Seni Festival in Jakarta en hebben prijzen kunnen winnen.

In augustus heeft de SPSA met zijn lidscholen meegedaan aan culturele festiviteiten in Georgtown, waarbij de pencak silat is geintroduceerd.

Verder heeft Suriname in oktober, bij deze de SPSA, geparticipeerd aan de Internationaal High Level Referee en Jury training in Singapore.

Voor Suriname participeerde de voorzitter van de SPSA, Florence Wangsabesari- Jamin aan de trainingen.

BEKIJK OOK
Klant gaat ervandoor met geldtrommel winkelier

Met trots informeert de SPSA de Surinaamse gemeenschap dat Wangsabesari- Jamin deze bijzondere training met goed gevolg heeft kunnen doorlopen en nu door PERSILAT als eerste en enige Surinamer internationaal is gecertificeerd om zowel internationaal- en nationaal wedstrijden te leiden en jureren en ook lokaal cursussen kan verzorgen.

Verder werd de voorzitter gelijk ingezet om international wedstrijden te leiden en jureren tijdens de 8th open International Championships in Singapore.

Hierdoor heeft ze haar internationaal referee –jury paspoort mogen ontvangen.

Suriname is een van de initiatiefnemers van de oprichting van de Pencak Silat Federation of the American’s (PSFA) in 2020.

De SPSA bereidt zich nu voor om de Surinaamse Nationale Pencak Silat kampioenschappen (SNPSK) te organiseren in het eerst kwartaal van 2020 om zodoende vechters te kunnen afvaardigen naar de
wereldkampioenschappn in het vierde kwartaal in 2020.