fbpx
Suriname heeft Militaire Academie

GFC NIEUWS- Een mijlpaal voor Suriname; ons land heeft haar eerste militaire academie.

Vrijdag is door president Desiré Bouterse en andere hoogwaardigheidsbekleders dit heugelijk moment bijgewoond.

Tijdens deze bijzondere gelegenheid zijn twee onderwijsinstituten tegelijkertijd geopend. Aan de voorkant is de Surinaamse Militaire Academie en de Surinaamse Militaire School is ook gehuisvest in het gebouw.

President Bouterse gaf aan dat met de opening van de academie er een stuk vertrouwen met betrekking tot de toekomst van het leger gegarandeerd is. Met het minimale dat beschikbaar was is de academie opgezet.

“Als wij de handen in elkaar slaan, stijgen wij tot grotere hoogtes. Het is weer gebleken dat wij met het minimale de job hebben kunnen klaren”, beklemtoont het staatshoofd.

Zowel president Bouterse als de minister van Defensie, Ronni Benschop, hebben de sponsors bedankt voor hun geleverde bijdrage. Ook de jonge mannen en vrouwen die zich fysiek gegeven hebben om dit tot stand te brengen ontvingen de ware felicitaties.

Er is voor zowel de academie als de Surinaamse Militaire School een duidelijke organisatiestructuur van een een raad van toezicht, directeuren tot richting coördinatoren.

De academie zal 4 opleidingen draaien te weten de officiersopleiding, voortgezette officiersopleiding, de officiersvorming en het bevel en generale stafopleiding dat op masterniveau is.

De officiersopleiding is een driejarig bachelor niveau waarbij men de graad haalt van bachelor in militaire wetenschappen en bevorderd wordt tot de rang van tweede luitenant.

Uiteindelijk zullen er militairen opgeleid worden met verschillende specialisaties zoals, Administratie en Logistiek, Infanterie, Luchtmacht administratie en Logistiek, Marine-Nautisch, Marine-Technisch, Inlichtingen en Veiligheid, Genie-infrastructuur, Genie-Elektrotechniek en Militaire Politie.

De opleidingen zijn volgens de internationale maatstaven modulair opgezet en de student wordt getoetst op basis van kennis, inzicht en vaardigheden. De docenten verbonden aan de studies moeten voldoen aan de vereiste kwalificaties. Professionalisering van de docent is een vereiste alsook het wetenschappelijk produceren van artikelen op de academie.

Van de student van beide opleidingen worden onder meer vereist, discipline, respect voor je land en verdediging van de soevereiniteit.

Op de academie zal er in meerdere talen gedoceerd worden om zo door samenwerking met onderwijsinstituten en door middel van kruisbestuiving, de kwaliteitsverbetering binnen de defensie organisatie opgetrokken zullen worden.

Er bestaat eveneens de mogelijkheid voor inschrijvingen voor buitenlandse studenten op de academie. Zo een student wordt een 6 maanden training in het Nederlands aangeboden en als zo een student voldoet aan de normen die het instituut stel, wordt die toegelaten.

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…