fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

“Suriname heeft hotelprijzen in New York niet in de hand”

GFC NIEUWS- Suriname heeft de prijzen voor hotelaccommodaties in New York en met name Manhattan niet in de hand.

Naar aanleiding van een verschenen bericht in de media als zou vicepresident Ashwin Adhin voor de high level week van de 74ste jaarvergadering van de Verenigde Naties in New York een peperdure hotelkamer geboekt hebben, legt Miriam Mac Intosh, directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, uit dat tijdens deze periode de druk op accommodaties in Manhattan toeneemt.

Daar maakt ook de vrije markt in Amerika gretig gebruik van door de prijzen op te schroeven. “De prijs schiet dan omhoog en dat heeft geen enkel land en geen enkele delegatie in de hand”, zegt de directeur. “Rekening houdend met de vrije markt in New York en met name in Manhattan, zijn dit de normale en gangbare prijzen.”

Mac Intosch legt uit dat New York een van de duurste metropolen in de wereld is.

De 193 landen die aan de algemene vergadering participeren, zijn grotendeels op hoog niveau aanwezig met delegaties van minimaal vijf man.

OOK INTERESSANT
Nabestaanden doodgeschoten verdachten opstand Pikin Saron voelen zich machteloos, beleggen persconferentie

Echter zijn er ook delegaties van wel 50 tot 60 man zoals de VS, Frankrijk, China en Afrikaanse landen.

De aanwezigheid van dit aantal gasten doet de druk op accommodaties in Manhattan toenemen, met het opschroeven van de prijzen tot gevolg.

De gemiddelde prijs in New York zonder de high level week van de AVVN is minimaal 250 US dollar.

Mac Intosch: “Maar met de AVVN en de druk op de accommodaties schiet de prijs omhoog en dat heeft geen enkel land en geen enkel delegatie in de hand.”

Suriname reserveert daarom van tevoren, waardoor ons land nog geen exorbitante bedragen hoeft neer te tellen. Volgens de BUZA-directeur zijn dit realiteiten waarmee we moeten dealen.

Adhin zal op 26 september in New York de Algemene Vergadering van de VN (AVVN) toespreken namens president Desiré Bouterse.

Ook minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken maakt deel uit van de delegatie, terwijl de vicevoorzitter van de Nationale Assemblee Melvin Bouva voor een andere meeting ook in New York zal vertoeven.