fbpx
Suriname geeft verdere invulling aan leidersrol binnen HFLD-traject

Suriname kreeg in februari tijdens de High Forest cover Low Deforestation (HFLD) conferentie in Paramaribo, als aangegeven in de “Krutu of Paramaribo Joint Declaration on HFLD Climate Finance Mobilization”, het mandaat om de HFLDs te leiden in het verwezenlijken van haar doelstellingen en deze onder de aandacht van de internationale gemeenschap te brengen.

Voorts werd Suriname gemandateerd om de eerste vergadering van het HFLD Platform bijeen te roepen tijdens de 14e sessie van de “United Nations Forum on Forests” (UNFF14) die van 6 tot en met 11 mei in New York wordt gehouden.

In dit kader zal op 6 mei het “HFLD Platform”, bestaande uit vertegenwoordigers van de HFLD-ontwikkelingslanden, geoperationaliseerd worden als een flexibel forum voor overleg en samenwerking op het gebied van bosbeleid en mobilisering van klimaatfinanciering.

De leiding van deze vergadering zal in handen zijn van Winston Lackin, Milieuambassadeur van Suriname.

Ook zal Suriname een Side Event organiseren op 9 mei waarbij een panel bestaande uit vertegenwoordigers van Suriname, Guyana, Costa Rica, Nicaragua, Gabon en de “World Conservation Society” het zullen hebben over de relatie tussen HFLDs en klimaatfinanciering. Specifieke onderwerpen die hierbij aan de orde zullen komen zijn: “Carbon Credits”, “Climate Finance”, “Green Development Strategy” en “Scientific Values”.

Het uiteindelijke doel is om de relevante bijdrage van de HFLDs bij het mitigeren van klimaatsverandering op de internationale agenda te krijgen teneinde de belangen van deze landen beter te kunnen behartigen.

Vertegenwoordigers van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS) en de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) maken ook deel uit van de delegatie van Suriname.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…