fbpx
Suriname gaat naar de stembus

Op 25 mei 2015, gaat Suriname naar de stembus. Het land is op dit moment in de ban van de stemkoorts. Alle politieke partijen, combinaties en of politici doen hun uiterste best om kiezers voor zich te winnen

Niemand wordt ontzien en de keizers tonen zich strijdbaar. Alles wordt uit de kast gehaald om de overwinning binnen te slepen. Politici worden beschadigd, de huidige president mocht worden beledigd volgens de rechterlijke uitspraak, intriges volgen elkaar in rap tempo op.

Het arme volk heeft zoveel informatie over zich heen gekregen en te verwerken gekregen, dat besef en realiteit nog op zich moeten laten wachten. De strijd is nog lang niet gestreden en elke dag weer komt er meer en meer bij.

Wat gebeurt er na de verkiezingen? Welke partij maakt kans op een absolute meerderheid? Het antwoord wordt pas na 25 mei verwacht, als de keizer heeft gesproken. Niets is nog bepaald en dus gaat de strijd onverminderd door.

De kiezer dient zich te realiseren, dat tegenstanders (politici) straks met elkaar moeten gaan samenwerken. Ondenkbare combinaties zijn niet uitgesloten. Denk aan Santhoki als VP, naast Bouterse aangevuld met de Abop? Als de V7 de verkiezingen wint, zal bij het vormen van de regering, dit ruzie met zich meebrengen.

Er vanuit gaande dat de V7 geen meerderheid haalt, moeten ze een andere partij of partijen benaderen om te kunnen regeren. Hoe zal de verdeling gaan? Blijven we een logge regering houden? Komen er meer ministeries in plaats van minder?

Krijgt Nederland onder Santhoki meer politieke invloed in Suriname? Kan Santhoki de rol van verbindend leiderschap vervullen onder de diep verdeelde etniciteiten? Hoe zal hij omgaan met de inheemse en binnenlandse bewoners? Komt er ontwikkeling in deze gebieden?

Welk buitenland beleid zal er worden gevoerd onder Santhoki? De illusie dat Suriname zonder een van corrupt besproken leider meer erkenning zal krijgen, die mensen worden straks een illusie armer. Het land bied genoeg potentie, wat kan Suriname betekenen internationaal gezien?

Zal de criminaliteit onder Santhoki verminderen? Of gaan mensen voor eigen rechter spelen? Welke rol zal Defensie spelen? Zal Santhoki de contracten van de goudconcessies openbreken en de gebieden nationaliseren? Zorgen voor schoonmaak en ontwikkelingen in die gebieden?

Komt er beter onderwijs in Suriname dat is afgestemd op anno 2015?

Hoe gaat Santhoki de corruptie binnen de overheid aanpakken? Welke investeringen gaan eerst worden gedaan, laat Santhoki de huidige sociale voorzieningen in stand, zo niet hoe gaat hij ze ondervangen?

Suriname heeft behoefte aan een beter infrastructuur, welke plannen liggen binnen de V7 klaar om dit aan te pakken?

Zal de verdeling van de te vergeven posten binnen de regering een afspiegeling zijn van de maatschappij? ( vertegenwoordiging van alle etniciteiten?)

De antwoorden worden op 25 mei gegeven!

Succes bevolking van Suriname!

Jerrel Burleson

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…