fbpx
Facebook Pagelike Widget

Suriname gaat diplomatieke betrekkingen aan met Djibouti

GFC NIEUWS- De Republiek Suriname en de Republiek Djibouti zijn formeel diplomatieke betrekkingen aangegaan.

Het Gezamenlijke Communiqué daartoe is op 21 februari getekend door de permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties, ambassadeur Kitty Sweeb, en de permanente vertegenwoordiger van Djibouti bij de Verenigde Naties, ambassadeur Mohamed Siad Doualeh.

Dit heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van het bewust beleid van Suriname, om de partnerschappen met de landen van het Afrikaans continent met wie Suriname een gedeelde historie, alsook gedeelde uitdagingen heeft te intensiveren.

De twee diplomaten gaven aan dat het aangaan van diplomatieke betrekkingen de eerste stap is om het voornemen van versterking van de banden en uitbreiding van de samenwerking tussen de volkeren van Suriname en Djibouti te verwezenlijken.

Zij benadrukten ook het breder belang van het verdiepen van de samenwerking tussen de regio’s Afrika en Latijns-Amerika en het Caraïbisch Gebied. Deze ontwikkelingslanden die allen voor de grote uitdaging van hun duurzame ontwikkeling staan, hebben het potentieel om door middel van een eigen en betere coördinatie van onder andere economische en handelsactiviteiten de beperkingen van het huidig globalisatie model te omzeilen.

Tegen deze achtergrond is tijdens de recente Tussentijdse Top van CARICOM-leiders, gehouden in Bridgetown Barbados, benadrukt de versteviging van de relaties met het Afrikaans continent en zal daartoe de eerste CARICOM-Afrikaanse Unie Summit in Kenia in juni dit jaar worden gehouden.

Belangrijke vermelding is eveneens de opening van een CARICOM-kantoor in Kenia in de nabije toekomst.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…