fbpx

Suriname en VS akkoord met wijziging luchtvervoersovereenkomst

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (Buza) heeft in aanwezigheid van de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Patrick Pengel, en ambassadeur Karen Williams van de Verenigde Staten van Amerika, de overeenkomst voor wijziging van de op 8 juli 2013 overeengekomen Luchtvervoersovereenkomst ondertekend.

De minister heeft aangegeven dat met de ondertekening van deze overeenkomst een bijzondere mijlpaal is bereikt met de Verenigde Staten van Amerika. Deze ondertekening zal ten voordele zijn van de onderlinge handel en de daaraan verbonden vraag naar goederentransport.

De bewindsvrouw geeft verder aan op korte termijn soortgelijke overeenkomsten ook met andere landen te ondertekenen. De ambassadeur is zeer verheugd met de ondertekening en zegt dat dit de relatie verder zal versterken.

Deze wijziging voegt ‘rechten van de zevende vrijheid’ toe aan vluchten met alleen vracht, vanaf de datum van ondertekening.

De Zevende-vrijdomsrechten laten vluchten tussen een 2e en 3e land toe, zonder dat het vliegtuig in het land van de luchtvaartmaatschappij moet landen. Deze rechten vergemakkelijken de wijze van afhandeling en het kosteneffectieve verkeer van goederen, versterken de mondiale koeriersnetwerken, verbeteren de connectiviteit en het concurrentievermogen.

BEKIJK OOK
Vrouw in ziekenhuis opgenomen met brandwonden over lichaam nadat culturele activiteit verkeerd uitpakte

Luchtvervoersovereenkomsten stellen luchtvaartmaatschappijen in staat om efficiënte en kosteneffectieve internationale passagiers- en vrachtdiensten aan te bieden.

Deze moderne Open Skies Air Transport Agreement elimineert de noodzaak van overheidsinterventie bij beslissingen van commerciële luchtvaartmaatschappijen over routes, capaciteit en prijsstelling.

Door de markttoegang te vergroten, biedt de overeenkomst luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten van Amerika en Suriname de mogelijkheid om betaalbare, gemakkelijke en efficiënte diensten te bieden aan consumenten en bedrijven. Tevens is het een waardevol instrument om handel, economische groei en werkgelegenheid te bevorderen.

De aangepaste Air Transport Agreement onderstreept de partnerschappen op het gebied van handel, veiligheid, energie, diplomatie, welvaart, onderwijs en gezondheid.