fbpx

Suriname en Turkije intensiveren samenwerking

De minister van Buitenlandse Zaken van Turkije, Mevlüt Çavuşoğlu, bracht een officieel bezoek aan ons land. Tezamen met de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack Beighle hebben de delegaties van beide landen de bilaterale samenwerking tussen Suriname en Turkije besproken. Ook ging de Turkse minister op audiëntie bij president Delano Bouterse.

Tijdens het bezoek is er onder meer gesproken over de voortgang en uitdiepen van de relatie tussen beide landen op verschillende gebieden. Na de gezamenlijke meetings vond de ondertekening van enkele documenten plaats. De goede band tussen de twee landen ligt aan de grondslag van het bezoek van de minister aan ons land.

Het bezoek is volgens de minister Pollack – Beighle een historische en bepalend voor de voortgang van de bilaterale samenwerking. De politieke wil daartoe bestaat.
De bewindsvrouw gaf verder aan dat de vergadering onder meer overeenkwam dat er een ambassade van Turkije wordt opgezet in ons land. Het ondertekenen van verschillende documenten tijdens dit bezoek zal moeten resulteren in het uitvoeren van concrete projecten op cultureel gebied.

BEKIJK OOK
Constitutioneel Hof toetst artikel betreffende huwelijk personen zelfde geslacht

Ook is afgesproken dat Surinaamse diplomaten de gelegenheid krijgen om door de Turken te worden opgeleid. De samenwerking is verder ook om handel tussen beide landen te bedrijven en uiteindelijk gezamenlijk economisch vooruitgang te bewerkstelligen.

De kranslegging bij het monument van verzoening werd opgevolgd door het beleefdheidsbezoek aan het staatshoofd.