fbpx

Suriname en Togo ondertekenen Visumafschaffingsovereenkomst

Minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle heeft donderdag in tijdens de 14e OIC Islamic Summit, een bilateraal onderhoud gehad met haar collega-minister van Buitenlandse Zaken, Samenwerking en Afrikaanse Integratie van Togo, Robert Dussey.

Tijdens het onderhoud in Jeddah, Saudi-Arabië is er van gedachten gewisseld over samenwerking op economisch, sociaal en cultureel gebied. Specifiek zijn daarbij genoemd de landbouw, handel, connectiviteit, toerisme en de historische band tussen Suriname en het West-Afrikaans continent.

In het kader van het laatstgenoemde,is Suriname uitgenodigd voor de bijwoning van de Diaspora Conference in Togo in november.

Het bilateraal onderhoud werd afgesloten met de ondertekening van een Visumafschaffingsovereenkomst voor houders van diplomatieke- en dienstpaspoorten. Dit zal in eerste instantie moeten resulteren in het gericht uitdiepen van de samenwerkingsbanden tussen beide landen.

BEKIJK OOK
Wegomlegging donderdag omgeving Onafhankelijkheidsplein vanwege Jaarrede president

Voorts heeft de minister een onderhoud gehad met haar collega-minister van Buitenlandse Zaken van Saudi-Arabië, Ibrahim Abdul aziz Al-assaf, die aangegeven heeft extra aandacht te willen besteden aan Suriname. In eerste instantie wordt gedacht aan investeringsmogelijkheden en het mogelijk vestigen van een permanente vertegenwoordiging in ons land.

Ook is besproken het bevorderen van de toegang tot Saudi-Arabië van Surinaamse hadj-gangers.