fbpx
Suriname en Togo ondertekenen Visumafschaffingsovereenkomst

Minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle heeft donderdag in tijdens de 14e OIC Islamic Summit, een bilateraal onderhoud gehad met haar collega-minister van Buitenlandse Zaken, Samenwerking en Afrikaanse Integratie van Togo, Robert Dussey.

Tijdens het onderhoud in Jeddah, Saudi-Arabië is er van gedachten gewisseld over samenwerking op economisch, sociaal en cultureel gebied. Specifiek zijn daarbij genoemd de landbouw, handel, connectiviteit, toerisme en de historische band tussen Suriname en het West-Afrikaans continent.

In het kader van het laatstgenoemde,is Suriname uitgenodigd voor de bijwoning van de Diaspora Conference in Togo in november.

Het bilateraal onderhoud werd afgesloten met de ondertekening van een Visumafschaffingsovereenkomst voor houders van diplomatieke- en dienstpaspoorten. Dit zal in eerste instantie moeten resulteren in het gericht uitdiepen van de samenwerkingsbanden tussen beide landen.

Voorts heeft de minister een onderhoud gehad met haar collega-minister van Buitenlandse Zaken van Saudi-Arabië, Ibrahim Abdul aziz Al-assaf, die aangegeven heeft extra aandacht te willen besteden aan Suriname. In eerste instantie wordt gedacht aan investeringsmogelijkheden en het mogelijk vestigen van een permanente vertegenwoordiging in ons land.

Ook is besproken het bevorderen van de toegang tot Saudi-Arabië van Surinaamse hadj-gangers.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.