fbpx

Suriname en Singapore verstevigen bilaterale relatie

Ambassadeur van Singapore bij de CARICOM, Karen Anne Tan, heeft een bezoek gebracht aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken om van gedachten te wisselen over de uitbreiding van de relatie op bilateraal niveau.

Het bezoek is het resultaat van eerdere gesprekken gevoerd met de Ambassadeur.

Er is met name gesproken over de noodzaak voor verhoging van economische activiteiten tussen beide landen, alsook de samenwerking op landbouwgebied en binnen de toerisme sector. Deze activiteiten zijn van groot belang voor de diversificatie van de Surinaamse economie.

Ook is er overeengekomen te werken aan het afschaffen van visa voor houders van dienst- en diplomatieke paspoorten.

De geïdentificeerde samenwerkingsgebieden, waaronder handel, toerisme, capaciteitsontwikkeling en training en klimaatverandering, zijn aan de orde gekomen.

BEKIJK OOK
Regering wil brandstofsubsidie voorzichtig afbouwen

Tijdens de ontmoeting met de bewindsvrouwe heeft ambassadeur Tan een gids met informatie inhoudende diverse studies overhandigd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een programma uitgezet voor de ambassadeur om het doel voor de versteviging en verdieping van onze relatie te bereiken waarbij er ontmoetingen zijn met ministers alsmede bezoeken aan diverse instanties en bedrijven.

Ook heeft de ambassadeur kennis mogen maken met de activiteiten die worden ontplooid door de vrouwen verenigd in de landbouwcoöperatie “Wi Uma fu Sranan”. Het werkbezoek wordt op 28 maart afgesloten.