fbpx

Suriname en Rusland versterken bilaterale relatie

Met het oog op de versterking van de banden met de bilaterale partners en de noodzakelijke diversificatie van de economie, heeft de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en marge de 73ste sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) een bilateraal onderhoud gehad met haar ambtgenoot van de Russische Federatie, Sergei Lavrov, woensdag in New York.

Tegen de achtergrond van een belangrijk onderdeel van ons buitenlands beleid, is Suriname gericht gesteld op het uitdiepen van haar relatie met de BRICS-landen.

Tijdens het bilateraal onderhoud tussen Suriname en de Russische Federatie, vond de ondertekening van twee overeenkomsten plaats. De overeenkomsten zijn gericht op een reguliere politieke consultatie tussen de beide ministeries van Buitenlandse Zaken en twee het reguleren van het visum-vrij personenverkeer tussen Suriname en Rusland.

BEKIJK OOK
Ontevredenheid in Suriname over geplande slavernij-excuses Nederland

Met de ondertekening van de visum-vrije overeenkomst met Suriname, heeft de Russische Federatie nu met alle landen in Zuid-Amerika visumvrij verkeer geregeld.

Ook kwam aan de orde, de noodzaak voor het leggen van een juridische basis voor het creëren van voorwaarden, ter bevordering van de economische betrekkingen. Met name wordt gedacht aan het aangaan van overeenkomsten voor het promoten van investeringen en vermijden van dubbele belasting.

De minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie zal dit jaar nog een bezoek brengen aan Suriname. Ook zullen de regeringen van de twee landen werken aan een ontmoeting tussen hun respectieve staatshoofden in 2019.