fbpx
Suriname en Indonesië verdiepen bilaterale betrekkingen

Minister Yldiz Pollack-Beighle heeft een bilateraal onderhoud gehad met haar collega-minister van Buitenlandse Zaken van Indonesië, Retno Marsudi. Dit onderhoud vond donderdag plaats in het kader van het 11de Bali, Democracy Forum, te Bali-Indonesië.

De bilaterale meeting heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van de recent, in Paramaribo gehouden Gemengde Commissie vergadering.

De versteviging en verdere uitdieping van de relatie tussen beide landen is benadrukt, met name op de gebieden van politieke, technische en economische samenwerking. Er zal verdere sectorale diepgang worden gegeven aan Handel, Landbouw, Veeteelt, Visserij, Toerisme, Infrastructuur, Transport, Bankwezen en mogelijkheden voor Buitenlandse Directe Investeringen.

Teneinde de verdere versteviging van het Suriname Diplomaten Instituut ter hand te nemen, hebben de ministers van Buitenlandse Zaken een Memorandum getekend. Dit zal moeten leiden naar het verder versterken van de partnerschappen tussen beide landen, het uitbreiden van duurzame samenwerking op het gebied van diplomatie en internationale relaties, ter bevordering van de educatie en trainingen.

De beide ministers van Buitenlandse Zaken zijn ook overeengekomen dat de ondertekening van de overeenkomst, met betrekking tot de algehele visum afschaffing, op spoedig te bepalen tijdstip zal plaatsvinden. Suriname en Indonesië zijn het eens dat het wegnemen van deze barrière de connectiviteit, toerisme en de economische ontwikkeling van beide landen, positief zal bevorderen.

Binnenkort wordt er een nieuwe buitengewone en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in Indonesië aangesteld, die als voornaamste taak zal hebben gestalte te geven aan de gemaakte afspraken.

De huidige ambassadeur van Indonesië zal zijn loopbaan in Suriname afsluiten.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…