Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend.

Het tekenen van deze overeenkomsten verstevigt de band tussen de twee landen. De landen kwamen ook overeen dat er in het kader van het verstevigen van de bilaterale band een gezamenlijke commissie, permanent van aard, in leven zal worden geroepen.

De ondertekening vond plaats op dinsdag 23 april bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en Regionale Integratie in Ghana. Hiermee gaat de wens van beide landen om de samenwerking met concrete projecten aan te tonen, in vervulling.

De minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack en de minister van Buitenlandse Zaken en Regionale Integratie van Ghana, Shirley Ayorkor Botchwey, plaatsten hun handtekening onder de overeenkomsten.

Het gaat in deze om intentieverklaringen voor onder andere afschaffing van visa voor houders van diplomatieke paspoorten, diplomatieke samenwerking, invoeren van instrumenten ter voorkoming van dubbele belasting en een bilateraal investeringsverdrag om investeringen voor de beide economieën te garanderen.

De Ghanese minister gaf verder aan dat er voldoende mogelijkheden bestaan om ook op het gebied van onderwijs een samenwerking aan te gaan. De bewindsvrouw ziet volgens het Ghanees nieuwsblad GhanaWeb heel veel potentie op dit vlak.

Vicepresident Ashwin Adhin staat aan het hoofd van een delegatie die op uitnodiging van Zijne Majesteit Otumfuo Osei Tutu II, koning van de Asantehene, van 19 t/m 23 april vertoefde.