fbpx
Suriname en Frankrijk treffen grensmaatregelen tegen Covid-19

GFC NIEUWS- In het kader van de procedures en protocollen die nationaal en internationaal ter bestrijding van COVID-19 gelden, is het noodzakelijk dat de regeringen van de Republiek Suriname en de Franse Republiek hun samenwerking versterken voor een adequate toepassing en controle van de maatregelen die zijn genomen bij de grens tussen Frans-Guyana en Suriname.

Beide landen roepen hun bevolking op om de instructies van de respectieve autoriteiten strikt op te volgen, die onder andere inhouden, het reizen tussen beide landen zoveel als mogelijk te beperken en de grenzen gesloten te houden tot nader order.

Het oversteken van de grens mag nu alleen plaatsvinden op basis van de mogelijkheden voor repatriëring van ingezetenen van Frans-Guyana en Suriname via speciale diensten van de Veerboot La Gabrielle, rekening houdende met de quarantaine-faciliteiten in beide landen.

Personen die gerepatrieerd wensen te worden, dienen zich aan te melden bij de ambassade van de Franse Republiek in Paramaribo of bij het Consulaat van de Republiek Suriname in Cayenne en/of haar dependance te St. Laurent du Maroni.

De autoriteiten van beide landen benadrukken dat geen enkele doorgang zal worden getolereerd, mede vanwege het risico van verspreiding van het virus door deze personen met alle gevolgen van dien. Gezamenlijke patrouilles zullen voortgang hebben op de rivier in het belang van de veiligheid van de bevolking van beide zijden.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.