Suriname en Frankrijk treffen grensmaatregelen tegen Covid-19

GFC NIEUWS- In het kader van de procedures en protocollen die nationaal en internationaal ter bestrijding van COVID-19 gelden, is het noodzakelijk dat de regeringen van de Republiek Suriname en de Franse Republiek hun samenwerking versterken voor een adequate toepassing en controle van de maatregelen die zijn genomen bij de grens tussen Frans-Guyana en Suriname.
Beide landen roepen hun bevolking op om de instructies van de respectieve autoriteiten strikt op te volgen, die onder andere inhouden, het reizen tussen beide landen zoveel als mogelijk te beperken en de grenzen gesloten te houden tot nader order.
Het oversteken van de grens mag nu alleen plaatsvinden op basis van de mogelijkheden voor repatriëring van ingezetenen van Frans-Guyana en Suriname via speciale diensten van de Veerboot La Gabrielle, rekening houdende met de quarantaine-faciliteiten in beide landen.
Personen die gerepatrieerd wensen te worden, dienen zich aan te melden bij de ambassade van de Franse Republiek in Paramaribo of bij het Consulaat van de Republiek Suriname in Cayenne en/of haar dependance te St. Laurent du Maroni.
De autoriteiten van beide landen benadrukken dat geen enkele doorgang zal worden getolereerd, mede vanwege het risico van verspreiding van het virus door deze personen met alle gevolgen van dien. Gezamenlijke patrouilles zullen voortgang hebben op de rivier in het belang van de veiligheid van de bevolking van beide zijden.

Overige berichten