‘Suriname doet bijna alles wat Nederland voorschrijft’

GFC NIEUWSREDACTIE – Wat politiek Nederland zegt of voorschrijft, wordt door de Surinaamse beleidsmakers grotendeels overgenomen en uitgevoerd in ons land. Die invloedsomwenteling is  sinds het aftreden van president Desi Bouterse merkbaar.

Dat is op verschillende beleidspunten ontegenzeggelijk zo. Zo is het onmiskenbaar dat de coronaregels die in Suriname worden geïmplementeerd, mede bepaalt of in ieder geval beïnvloedt worden vanuit Den Haag.

De adviezen van het Nederlandse Outbreak Management Team (OMT) lijken dikwijls in overeenstemming te zijn met de COVID- maatregelen in ons land.

Dat beweren althans enkele tweedelijns NDP- figuren.

Aan GFC Nieuws zeggen ze dat behalve subtiele directieven uit Den Haag, ook zeer kapitaalkrachtige Surinaamse intellectuelen die in Nederland wonen opvallend veel invloed hebben op het politieke beleid dat in Suriname gevoerd wordt.

“Onderschat de invloed vanuit Nederland op het Surinaamse beleid niet. Die is er wel degelijk en bepaalt mede de besluitvormingen in Paramaribo”, stellen ze.

De NDP- figuren prognosticeren nu al dat er op korte termijn bekend zal worden gemaakt dat de scholen in Suriname weer open gaan.

“Let maar op dat er binnenkort bekend wordt gemaakt dat de scholen in Suriname weer open mogen gaan. Waarom? Het Nederlandse OMT heeft pas het advies gegeven dat de scholen in Holland hun deuren mogen openen”.

“Suriname vaart op de koers van Nederland terwijl beide landen significant van elkaar verschillen”, is hun mening.

Overige berichten