Suriname doet ook mee aan Paralympische Spelen

Na participatie van 6 Surinaamse sporters aan de Olympische Spelen en de komende deelname van de Surinaamse atleet Biondi Misasi aan de Paralympische Spelen, zijn er uiteraard meer deelnemers van Surinaamse afkomst. Eén van hen is Melaica Tuinfort.

Melaica is geboren en getogen in Suriname en oud leerling van de Mytylschool. Op haar 15e naar Nederland verhuist zij naar Nederland waar zij haar sportcarrière voortzet. Tijdens de komende Paralympische Spelen komt zij uit op het onderdeel bankdrukken (de Paralympische vorm van gewichtheffen).

Om de slogan van het Nationaal Paralympisch Comité van Suriname te volgen, ‘maak Paralympische Sport populair in Suriname’, is het belangrijk om voorbeelden als Melaica aan te halen. Ze komt weliswaar uit voor Nederland, maar de basis van haar sportcarrière ligt in Suriname.

Dit houdt in dat ook voor de Surinaamse kinderen, en dus net als Biondi Misasi en Renzo Tjon A Joe, Melaica een rolmodel is. Ook zij kunnen dit niveau bereiken en zo hun land vertegenwoordigen.(GFC)

Overige berichten