fbpx
Suriname doet mee aan Parapan Amerikaanse Jeugdspelen in Brazilië

Met atleet Sergio Towo(17) zal Suriname haar debuut maken op de Parapan Amerikaanse Jeugdspelen, van 20 tot en met 25 maart in de metropool Sao Paulo, Brazilië.

Sergio zal uitkomen op de 100 meter sprint en verspringen.

Sergio heeft een visuele beperking en doet voor het eerst mee onder supervisie van het Nationaal Paralympisch Comite Suriname (NPC-Suriname).

Aan het evenement zullen ongeveer 1.000 jonge atleten uit 20 landen op de Amerikaanse continenten en in het Caribisch Gebied meedoen. Alle atleten hebben een beperking en zijn onder de 21 jaar.

Tijdens deze Parapan Jeugdspelen zullen 12 sporten in competitieverband beoefend worden: atletiek, boccia, Five-A-Side (blindenvoetbal), Seven-A-Side (blindenvoetbal), goalball, judo, gewichtheffen, zitvolley, zwemmen, tafeltennis, rolstoelbasketbal en rolstoeltennis.

Het evenement werd eerder gehouden in Barquisimeto, Venezuela (2005), Bogota, Columbia (2009) en Buenos Aires, Argentinië (2013).

Towo verheugt zich op deelname en het meten van zijn krachten op het internationale podium. In Suriname heeft bij vaker meegedaan met de wedstrijden van de Surinaamse Atletiek Bond en zou ook vorige week in actie zijn gekomen in de U-18 wedstrijden toen regen roet in het eten gooide en de wedstrijden werden afgelast.

Sergio is inmiddels afgereisd naar Sao Paulo met coach Eddie Held en de Chef-de-Mission Edward Gessel.

11 van de 12 sporten op deze Parapan Am Jeugdspelen zullen worden gehouden in het Braziliaans Paralympisch Training Centrum, die laatst nog gebruikt was voor de 2016 Olympische Spelen.

De openingsceremonie is op 20 maart om 6 PM locale tijd in het westelijk paviljoen van het Anhembi Conventie Centrum.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…