fbpx

Suriname doet mee aan FGC ‘International Robotics Games

GFC NIEUWS- Suriname doet mee aan de FGC ‘International Robotics Games die 13 weken lang duren.
De spelen zijn gestart op 1 juli en lopen tot eind september. Stichting Young Help Suriname, die jongeren reeds afgelopen 3,5 jaren klaarstoomt, meldt dat vanwege de Covid-19-pandemie het onzeker was of er dit jaar nog een FGC zou zijn.
Op het moment bevindt het team zich in week 10 en staat het op plek 49 met een totaal van 32 punten op de ranking lijst met 174 Teams uit 170+ landen.
‘De kennis en ervaring in huis alsook de bijdrage van het opgebouwde mentorsteam van de afgelopen 3 jaren heeft bijgedragen dat we er toch mee van start konden gaan’, zegt team manager Ashna Mahepal. In tegenstelling tot voorgaande jaren reizen de teams niet af. De challenge is ook aangepast en omvat opdrachten die met behulp van digitale technologie afgerond kunnen worden zonder dat de studenten perse fysiek bij elkaar hoeven te komen.
Het thema is ook aangepast en in plaats van een STEM /Robotics oplossing te ontwikkelen voor een gesimuleerde wereld (engineering) probleem (op het vak van water, energie, beveiliging, medicijnen, voedsel, educatie) waarvoor het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot nodig zou zijn en die fysieke sessies zou vereisen, is het accent gelegd op het versterken van de onderlinge alsook de internationale samenwerking binnen de FG community.
Middels Social Media Challenges worden teamwork, communicatie, planning, social skills en het werken met deadlines en digitale tools gestimuleert terwijl in een set van Technical Challenges de STEM aspecten worden geïncorporeerd die voornamelijk design-thinking, creatief- en strategich denken stimuleren. Er zijn ook STEM Talks/Interviews en Technical Training Sessies; allemaal gericht rond het 2020 FGC Thema ‘Connecting Communities.
Stichting Young Help Suriname is de officiële counterpart van FG in Suriname. Dit jaar zijn 9 nieuwe jongeren (6 jongens en 3 meisjes) tussen de 16 en 19 jaar voor de 2020 FG Suriname Robotics Team gescreend en geselecteerd.
Het online karakter werkt in het voordeel dat ook studenten uit Nickerie, Wanica en Saramacca kunnen meedoen:
1. Consuêlla Benschop
2. Eros Bianchi
3. Jamil Kromokarijo
4. Jamir Daiman
5. Kevin Cai
6. Shyfka Landveld
7. Siemran Jankie
8. Taufiq Shyamnarain
9. Youri Karijopawiro
Het team wordt gementort door FG-Suriname Alumni, onder de leiding van Lead Mentor Shayant Sital op de plaats van Daniel Lachman, die hen adviserend bijstaat.

BEKIJK OOK
Caribisch gebied en VS intensiveren samenwerking