fbpx

Suriname destinatiegids gelanceerd op Vakantiebeurs in Nederland

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens de Utrecht Vakantiebeurs heeft de launch plaatsgevonden van de Suriname destinatiegids.

De gids is één van de marketing en promotie initiatieven van het Directoraat toerisme om meer bekendheid te geven aan de districten en ressorten in Suriname.

De gids is in drie talen uitgebracht en is ook digitaal te verkrijgen.

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft in samenwerking met de Suriname Hospitality and Tourism Association (de SHATA) en 11 toerisme bedrijven te weten: de SLM, Access Suriname Travel, Packed & Ready Travel, Cluster Noord Commewijne, All Suriname Tours, Plantage Resort Fredericks Dorp, Torarica Group of Hotels, Anaula Resort, Overbridge River Resort, Purity Tours & Service en Akira Resort de destinatie Suriname op de vakantiebeurs in Utrecht, Nederland, tussen 11 en 15 januari gepromoot.
SLM DESTINATIEGIDS 22 | GFC

BEKIJK OOK
Buurtmanagers van Uitvlugt zetten kemphanen plat

De toerismesector is het zwaarst getroffen door de COVID-19-pandemie. Dit blijkt ook uit de data gepresenteerd door de UNWTO, waarbij het internationaal toerisme zeker met minimaal 85% is teruggevallen. In 2019 zijn er 270,076 bezoekers via de Internationale Luchthaven naar Suriname afgereisd, en was er sindsdien een terugval van 63% in het aantal vanwege de COVID-19.

Na zes jaren stond Suriname weer collectief, in Public Private Partnership op de vakantiebeurs in Utrecht om destinatie Suriname te promoten met de slogan: “Suriname, The Hidden Treasure of South America”.

Het ministerie gaat verder met een agressieve en promotiecampagne en zullen andere beurzen bezocht worden waaronder:

Januari Vlaanderen in Belgie
Maart ITB Berlijn (Internationale Tourismus-Börse Berlin), Duitsland en
April, Dalas, USA.