fbpx
Suriname Chinese United Association doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De overkoepelde Chinese associatie, Suriname Chinese United Association (SCUA) heeft ten behoeve van het indammen van de Covid-19-pandemie 500 all-in testen gedoneerd aan de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias.

De testen zijn bestemd voor alle gezondheidsinstellingen die dat nodig hebben, waaronder het Centraal Laboratorium van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), het laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en eventueel in een later stadium het Wanica Ziekenhuis.

Minister Elias was erg blij met de hulp, vooral hoe testen momenteel van eminent belang zijn. Ook benadrukt hij dat het niet de eerste keer is dat de vereniging de gezondheidssector gedenkt.

De bewindsman gaf verder aan dat de vereniging keer op keer heeft bewezen dat zij ook meeleven met de Surinaamse gemeenschap. “De chinezen helpen ons niet alleen met de handel, maar ook wanneer wij steun nodig hebben. Wij zijn allemaal één”, aldus minister Elias.

Tot slot gaf de minister aan dat zijn collega Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme de contactpersoon is geweest tussen de vereniging en het ministerie van Volksgezondheid.

De voorzitter van SCUA, Henk He, benadrukte dat ook de Chinese vereniging deel uit maakt van de Surinaamse gemeenschap. Vanuit dat standpunt vindt de voorzitter dat ook zij de verantwoordelijkheid in acht dienen te nemen om mee te helpen aan het indammen van de Covid-19-pandemie.

Minister Tsang benadrukte dat SCUA los van de geste tijdens de Covid-19-pandemie ook diverse donaties heeft geschonken om de Surinaamse samenleving te ondersteunen.

Middels deze handelingen tracht de SCUA ook de negatieve vooroordelen die rondgaan over de Chinese bevolking in relatie met het coronavirus weg te werken. De vereniging zal het ministerie blijven ondersteunen, totdat het virus is ingedamd.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.