fbpx

Suriname Business Forum maakt zich sterk voor kansrijk ondernemersklimaat

GFC NIEUWSREDACTIE- Internationale veranderingen hebben enorme invloed op de kaders waarbinnen het Surinaams bedrijfsleven moet functioneren, dat vraagt om flexibiliteit.

Het Suriname Business Forum (SBF) zal zich daarom in 2023 sterk maken voor een klimaat waarin Surinaamse ondernemers de kans krijgen om te groeien. Groei betekent meer banen en meer welvaart.

Woensdag heeft het SBF verkiezingen voor het Dagelijks Bestuur van het Forum gehouden.

De uittredende voorzitter, Krishan Thakoer (Ministerie van EZOTI), benadrukte bij zijn felicitatieboodschap aan het nieuw bestuur de kracht van samenwerking: Door samen te werken bereiken wij meer!

Het nieuwe bestuur bestaat uit Dimitri Lemmer – voorzitter (VSB), Steven Debipersad – penningmeester (ADEK Universiteit van Suriname) en Robert de Clerq – secretaris (Ministerie van Financien & Planning).

De Wet houdende instelling van het Suriname Business Forum (Wet Suriname Business Forum) is op 18 oktober 2006 getekend door President R.R. Venetiaan met als doel een kansrijk ondernemersklimaat in Suriname te creeren.

Het midden- en kleinbedrijf is een belangrijke steunpilaar voor de Surinaamse economie. Ondernemers durven risico’s te nemen en creeren banen. Daarom moeten ze gefaciliteerd worden en niet gehinderd worden door onduidelijk – of inefficient beleid.

OOK INTERESSANT
Santokhi ondersteunt Social Army

Het SBF heeft tot taak:

– het opzetten van een permanent platform voor dialoog tussen de private – en publieke sector in een Publiek-Private Partnerschap;

– het treden in dialoog en samenwerking met de overheid en andere actoren die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Lokale Private Sector.

– het aangaan van samenwerkingsverbanden met soortgelijke instellingen en/of (donor)organisaties in binnen- en buitenland;

– het garanderen van good governance bij het Suriname Business Development Center (SBC); dat als werkarm van het SBF functioneert;

– het scheppen van gunstige voorwaarden ter ontwikkeling van de Lokale Private Sector.

De primaire focus van het SBF-bestuur gaat uit naar de creatie van duurzame – en innovatieve werkgelegenheid en ondernemerschap in de volgende sectoren: agro-processing, business process outsourcing, ICT en toerisme.