Suriname brengt felicitaties over aan 75 jaar onafhankelijke Republiek India

GFC NIEUWSREDACTIE- In verband met de viering van de onafhankelijkheid van de Republiek India heeft de Surinaamse regering de felicitaties overgebracht.

In een schrijven aan premier Narendra Modi brengt de Surinaamse president, Chandrikapersad Santokhi, de felicitaties over aan de Indiase regering en de samenleving.

In zijn schrijven uit president Santokhi zijn dankbaarheid over de jarenlange samenwerking. “De inspanningen en de successen van de overheid van de Republiek India door de jaren heen zijn bovenmaats en duidelijk waarneembaar.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Donkergekleurde mensen mogen zich nooit schuldig maken aan racisme

“Als een onafhankelijke natie heeft India verscheidene verworvenheden, waaronder; het opzetten van een moderne economie, het verworden van een van de grootste economieën in de wereld, armoedebestrijding onder miljoenen burgers, het ontwikkelen van een sterk buitenlands beleid.

“De sleutelrol en de inzet van India bij multilateralisme, solidariteit en internationale samenwerking dienen benadrukt te worden. Wij brengen onze dank uit aan India voor haar wereldwijde inzet voor de mensheid.”

Santokhi geeft ook aan bewondering te hebben voor de manier hoe India de COVID-19-situatie onder controle heeft kunnen brengen.

“Uw overheid heeft ook wereldwijd karakter getoond, door middel van het schenken van verscheidene donaties aan ontwikkelingslanden, waarbij invulling is gegeven aan de Zuid-Zuid-samenwerking.”

President Santokhi heeft verder aangegeven uit te kijken naar een persoonlijke ontmoeting met de premier van India, wanneer de COVID-19 situatie het toelaat.

“Wij zetten de samenwerking voort met het oog op wederzijdse voordelen voor beide naties en voorspoed in de komende jaren.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Blonde vrouw in Suriname klaagt: er is geen haarkleurspoeling voor onze soort in dit land

In het kader van het heugelijk feit heeft ook minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken de felicitaties overgebracht.

“Ik maak gebruik van deze voorspoedige gelegenheid om de felicitaties over te brengen aan u, de overheid en het volk van de Republiek India, in verband met deze mijlpaal in de historie van uw land, tijdens het eerbetoon aan de vrijheidsstrijders die onvermoeibaar hebben gestreden voor de bevrijding.”

“Het geeft mij voldoening dat India van plan is te starten met activiteiten, om 75 jaar onafhankelijkheid te herdenken, waarbij de focus gelegd zal worden op het historisch pad van ontwikkeling, bestuur en hervorming, als onderdeel van belangrijke aspecten van een solide basis die decennia geleden is gelegd”, aldus Ramdin in het schrijven aan zijn Indiase collega. Ook de minister geeft te kennen uit te kijken naar een persoonlijke ontmoeting met zijn collega.

Tot slot zegt de BIBIS-minister dat Suriname en India als gelijkgestemde naties, getoond hebben dat de waarden van democratie, zelfbehoud en menselijke waardigheid ten voordele van onze gemeenschappen, centraal staan.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten