fbpx
Suriname bereidt zich voor op EITI-validatie

GFC NIEUWS- In verband met de opkomst zijnde Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) validatie, heeft de Multi Stakeholders Group (MSG) in samenwerking met het Nationaal Secretariaat van de EITI in Suriname een Self Assessment Workshop gehouden.

De werkvergadering is belegd om intern de nodige voorbereidingen te treffen voor een vlot verloop van het validatieproces van de gepubliceerde EITI-rapporten, handelend over de fiscale jaren 2016 en 2017.

Conform de EITI-standaard is de validatie een vereiste. Volgens de directeur van het ministerie van NH tevens voorzitter van de MSG, Dave Abeleven, zal er in maart 2020 een team van het Internationaal Secretariaat van de EITI afreizen naar Suriname om de validatie te doen. De MSG is belast met het toezicht op de toepassing en de implementatie van de EITI-standaard in ons land.

Op 23 januari 2020 is het tweede EITI-rapport overhandigd aan de minister van NH, Sergio Akiemboto en Iris Sandel namens de minister van Financiën. En op 24 mei 2019 is het eerste EITI-rapport uitgereikt aan de NH-bewindsman en de Financiën topman.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.