fbpx

Suriname behaalt weer mijlpaal in maritieme sector

Met de verkiezing van de directeur van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), Michel Amafo, tot voorzitter van de Caribbean Port State Control Committee (CPSCC), is Suriname wederom op de maritieme kaart geplaatst. De CPSCC is het uitvoeringsorgaan van Caribbean Memorandum of Understanding on Port State Control (CMOU).

Door het voorzitterschap kan Suriname zich verder op het regionale front profileren. Het voorzitterschap kan ook een bijdrage leveren aan het realiseren van de verschillende regionale ambities van de MAS zoals het aanbieden van diensten aan de regio en het opzetten van een politiek forum voor maritieme aangelegenheden binnen CARICOM.

De CMOU is het samenwerkingsverband van Caraïbische staten op het gebied van Port State Control dat op 9 februari 1996 tot stand is gekomen. De staten worden hierin vertegenwoordigd door hun Maritieme Administratie.

BEKIJK OOK
Nieuw bordspel PASI speciaal voor alle kinderen van Suriname

Het doel van de CMOU is het weren van sub standaard schepen uit het Caraïbisch gebied. De MAS is op 27 juni 2003 toegetreden tot de CMOU en participeert actief binnen de organisatie.

De verkiezing was op 29 juni 2018 in Grant Cayman Islands. De voorzitter is gekozen voor een ambtstermijn van drie jaar. De vicevoorzitter is Joel Walton van the Cayman Islands.(GFC)