fbpx

Suriname Alumni discussiëren over werkgelegenheid in een onzekere economische situatie

GFC NIEUWS-De Amerikaanse Ambassade organiseert in samenwerking met de Suriname America Alumni Association (SAAA) een inleiding voor de leden van de SAAA.

Het thema van de inleiding is werkgelegenheid in een onzekere economische situatie.

De eerste inleider voor de avond is Steven Debipersad, die zal praten over het aanbieden van verantwoorde en duurzame arbeidsplaatsen gekoppeld aan het verbreden van de productiebasis.

Vandaag dobberen wij nog steeds voort op een ‘kurk’, alleen dan niet meer op bauxiet, maar op olie en vooral op goud. Er moet lering worden getrokken, uit de opkomst en ondergang van de bauxietsector, dat als ons land te afhankelijk is van natuurlijke hulpbronnen c.q. grondstoffen de geschiedenis van de bauxietindustrie, zich zal blijven herhalen.

BEKIJK OOK
PL herdenkt samen met first lady en 'Jawa' parlementariërs van NDP en VHP Javaanse immigratie te Mariënburg

De tweede inleider is Daniël Lachman. Hij zal proberen antwoord te geven op de vraag: hoe zou Suriname eruit moeten zien de komende jaren?

Hij zal daarbij kijken naar internationale trends en ontwikkelingen. Het zal duidelijk worden dat mogelijkheden, die enkele decennia of zelfs jaren geleden nog heel interessant waren, door voortschrijdende globalisatie, technologie en logistieke verbindingen, in de 21ste eeuw niet meer relevant zijn.

In de presentatie zal hij het verband leggen tussen internationale trends en Suriname’s unieke positie om hierop in te spelen.

De avond wordt geopend door de Amerikaanse Ambassadeur in Suriname, Karen Williams.