Suriname aanwezig op CANTO-jaarvergadering

“Transitioning to a digital region opportunities and challenges” is voor 2019 het thema van de 35ste jaarvergadering en mini-expo georganiseerd door de CANTO.

Het Guyana Marriot Hotel in Georgetown is van 27 t/m 30 januari de plek waar lidlanden en hun ICT/telecomproviders om de tafel zitten en waar nodig tot gezamenlijke besluiten komen. Dit alles in het belang van deze sector.

Telesur treedt op als Gold sponsor van deze jaarvergadering waar ook Suriname aan deelneemt. De minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Patrick Pengel, vertoeft er samen met een Telesur-afvaardiging, onder leiding van directeur Mike Antonius. Ook de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS), de ICT Associatie en DataSur maken onder andere deel uit van Surinaamse vertegenwoordiging.

De aanwezigen komen bij elkaar ter bespreking van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Marketing en Communicatie aspecten, disaster riskmanagement en veel meer. Zo bestaat ook de gelegenheid deel te nemen aan gsm-workshops, trainingen en kan eveneens onderling worden genetwerkt.

In zijn hoedanigheid als CANTO-bestuurslid heeft Antonius een Board of directors meeting bijgewoond. Deze ging vooraf aan de openingsceremonie, op zondag 27 januari waar sprekers als Julian Wilkins, voorzitter van de CANTO en de Minister van Openbare Telecommunicatie van Guyana, Catherine Hughes, de aanwezigen toespraken.

Suriname’s minister OWT&C gaf in zijn speech een uiteenzetting van de ontwikkelingen die Suriname in het afgelopen jaar heeft doorgemaakt, op telecom en ICT- gebied. Safe City welke op 29 december 2018 is opgeleverd werd ook genoemd. In het program van de opening waren behalve een cultureel evenement en fotosessie ook een welkomstreceptie opgenomen.

De overige dagen t/m woensdag 30 januari bieden ruimte voor meer brainstormsessies, inleidingen, rapportages en de verkiezing van bestuursfunctionarissen. CANTO wordt binnen de telecomwereld gezien als de leidende autoriteit wanneer het aankomt op het polijsten/opmonteren van informatie, communicatie en technologie binnen de Caraïbische regio en de America’s.

Antonius is een van de CEO’s die vandaag een briefing geeft. Hierbij zal hij TELESUR op dusdanig positieve wijze positioneren waaruit moet blijken waarom het bedrijf een goede partner is. Uiteraard zal ook het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP) aan de orde komen.

De Telesur-delegatie bestaat verder uit Satish Rathipal, Jennis Asraf en Monique Dongor, Corporate Communication.

Overige berichten