Suriname aan de vooravond van grote industriële ontwikkelingen

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname staat aan de vooravond van grote industriële ontwikkelingen in de olie- en gassector.

Suriname heeft ook goede wetten gemaakt en goede contracten met oliemaatschappijen gesloten. In het ontwikkelen van deze sector zal er voorkeur gegeven worden aan local content, te weten lokale dienstverleners c.q. Surinaamse bedrijven.

“Blijf niet langer aan de kantlijn zitten, take action en raak betrokken”. Zo luidde de oproep van de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi maandag aan de Surinaamse diasporagemeenschap tijdens een toespraak in het Zalencentrum Opera Den Haag, Nederland.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse vrouwen zoeken steeds vaker contact met Nederlandse mannen voor een beter leven

Het staatshoofd vertoeft er voor een werkbezoek in het Koninkrijk der Nederlanden, waar hij vooral de nadruk zal leggen op de betrokkenheid van de diaspora in de ontwikkeling van Suriname.

President Santokhi wees erop dat in deze fase, namelijk het tweede jaar van het regeerbeleid, de bijdrage van de diaspora meer dan ooit nodig is. Hij gaf aan dat de diasporagemeenschap wel degelijk betrokken is geweest in het oplossen van de financiële crisis waarin Suriname verkeert.

Zo zijn de gebroeders Jethu betrokken bij de onderhandelingen met de bondholders van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Het staatshoofd riep de diaspora op om zelf ook aan te geven hoe zij ingezet wenst te worden. “U zal goede besluiten moeten nemen voor zichzelf en goede afspraken maken.”

Het Surinaamse staatshoofd benadrukte dat juist in deze tijd waar de crisis doorwerkt binnen de samenleving, de diaspora in Nederland de druk ook zal voelen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinamers met pijnklachten beter en sneller geholpen met natuurlijke behandeling

Hij benadrukt dat de Surinaamse samenleving meer steun nodig heeft en weet dat de diaspora in tijd van nood telkens weer inkomt met nodige ondersteuning.

President Santokhi legde er andermaal de nadruk op dat het land ontwikkeld zal worden met 1 miljoen Surinamers, te weten de lokale bevolking en de diaspora.

Ook de Surinaamse bedrijven in Nederland gaan voorkeur krijgen bij de ontwikkeling van olie en gas. In dit kader riep hij de diaspora op niet langer aan de kantlijn te blijven zitten, actie te ondernemen en betrokken te raken.

“Onze regering is er een voor de volgende generatie, we hebben daarbij jullie betrokkenheid nodig. Pak het op, na vandaag moet het anders. U moet niet alleen zeggen dat u beschikbaar bent, maar ook besluiten nemen wat u wil doen.”

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten