fbpx

Surinaamse(28) zegt extreem pijnlijke menstruatieklachten te hebben ontwikkeld door armoede

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een 28- jarige vrouw uit de Surinaamse hoofdstad Paramaribo zegt dat ze extreem pijnlijke menstruatieklachten heeft ontwikkeld door haar armoedesituatie.

Ze heeft in vergelijking met voorheen veel meer pijnkrampen en ook is haar cyclus volledig in de war geraakt.

De dame zegt zeker te weten dat deze problemen veroorzaakt zijn door haar chronisch gebrek aan geld, dat haar veel stress oplevert.

De twintiger die werkt in een handelszaak beweert dat ze de klachten pas kreeg nadat haar financiële positie de afgelopen jaren enorm verslechterde en zij zich steeds meer zorgen begon te maken over haar leefperspectieven.

GFC gezondheid vroeg aan de Europese topexpert op het vlak van verjonging en gezondheid, Jonathan Clarke, of ernstige stress inderdaad een link kan hebben met de pijnlijkere menstruatiekrampen van het armoedeslachtoffer.

Jonathan Clarke vertelt vanuit Den Haag, Nederland, dat stress inderdaad veel invloed kan hebben op de hormonen die de menstruatiecyclus regelen.

BEKIJK OOK
Elk mens is onbetrouwbaar tot het tegendeel goed is bewezen

“Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ernstige geestelijke overbelasting de menstruatiecyclus zelfs volledig kan onderbreken”.

“Maar ook veel pijnlijkere of erg onregelmatige menstruaties kunnen het gevolg zijn van langdurige en heftige stressperioden”.

BEKIJK OOK: Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste en beste, blijkt uit onderzoek Consumentenbond

Volgens de topexpert die ook de belangrijkste adviseur is van Constantin zijn onder anderen veranderingen in de niveaus van de hormonen LH, FSH, oestrogeen en progesteron meestal debet aan de klachten.

De Europeaan adviseert de Surinaamse dame om in ieder geval naar haar huisarts of gynaecoloog te gaan om na te gaan of haar klachten werkelijk door stress zijn opgewekt.

Foto ter illustratie.