fbpx
Surinaamse ziekenhuizen bereiden zich voor op epidemie

GFC NIEUWS- De Surinaamse ziekenhuizen zullen onder leiding van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo een inschatting maken van de nodige beddencapaciteit en drills uitvoeren in het kader van een COVID-19 in Suriname.

Intussen is men druk bezig om het Wanica Ziekenhuis gereed te maken om grotere groepen Covid-19 gevallen op te vangen. Volgens directeur Cleopatra Jessurun houdt men in de gezondheidssector rekening met ‘worst case’ scenario’s.

De afgelopen weken is achter de schermen met man en macht gewerkt om de opvang en behandeling van Covid-19 positieve patiënten mogelijk te maken in het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW).

Al tijdens de voorbereiding op een eventuele crisis in Suriname, is het streven geweest om het pas opgeleverde ziekenhuis in Wanica speciaal in te richten voor volledige opvang en behandeling van Covid-19 patiënten.

De eerste patiënt is intussen opgenomen op de verpleegafdeling van het RZW en is onder de hoede van gespecialiseerde Surinaamse verpleegkundigen.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.